Tucker Carlson kifejtette negatív véleményét az Izrael-párti republikánusokról – Megbomolhat a párt egységes álláspontja?

Tucker Carlson, a Fox News kirúgott riportere, az egyik legbefolyásosabb republikánus véleményvezér – aki szkeptikus az Ukrajnának nyújtott katonai és diplomáciai támogatással kapcsolatban is – twitteres beszélgetőműsorában elítélte a republikánusokat, mert támogatják Izraelt abban, hogy visszavágjon a Hamász és Irán ellen, miután szombaton fegyveresek törtek át a határon, meggyilkolva és elhurcolva több száz civil lakost.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Carlson Izrael-ügyi álláspontja egyelőre erősen kilóg a sorból, már ami a republikánusokat illeti, akik közül sokan teljes mértékben kiálltak az ország önvédelmi joga mellett. De mivel Tucker Carlson továbbra is az egyik legbefolyásosabb véleményvezér, és rengeteg követője van az amerikai jobboldalon, egyesek szerint megjegyzései felbonthatják az Egyesült Államokban az Izraelt támogató kétpárti egységet.

A republikánusok a párt teljes politikai spektrumát tekintve eddig teljes mértékben Izraelt támogatták. Donald Trump volt amerikai elnök összekapcsolta a támadásokat az amerikai–mexikói határral, az afganisztáni kivonulással, illetve az Ukrajnának nyújtott amerikai katonai támogatással is.

Tucker Carlson úgy fogalmazott, „sok múlik azon, hogyan bátorítjuk Izraelt, hogy reagáljon a Hamász szörnyű támadásaira”.

„A háborúk újabb háborúkat szülnek. Minél nagyobb a konfliktus, annál csúnyábbak és tartósabbak a következmények. Ezek nem bonyolult megfigyelések, de úgy tűnik, vezetőink számára nem egyértelműek” – mondta Carlson, és ez a Hárec cikke szerint alapot adhat arra, hogy a republikánusok közül sokan mások is kövessék.

Carlson kritizálta Ron DeSantis flordai republikánus kormányzót is, amiért Izraellel foglalkozik a „százezer amerikai fiatal helyett, akik évente meghalnak a fentanil miatt”.

Az amerikai kormány megakadályozta, hogy Tucker Carlson interjút készítsen Putyinnal

Kezdődik a palesztin népirtás, de hogyan lett a magyar hazafias oldal is cionista?!

(444 nyomán Szent Korona Rádió)