Az amerikai kormány megakadályozta, hogy Tucker Carlson interjút készítsen Putyinnal

Tucker Carlson egy friss interjúban azt állította, hogy meg nem nevezett washingtoni személyek megakadályozták, hogy interjút készítsen Vlagyimir Putyinnal.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Megpróbáltam interjút készíteni Vlagyimir Putyinnal, és az amerikai kormány megakadályozott ebben – állította Carlson a Die Weltwoche című svájci lapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.

Kifejtette azt is, hogy cserbenhagyottnak érezte magát a helyzetével kapcsolatos támogatás hiánya miatt, amelyet állítása szerint az amerikai hírmédiától kapott.

Így fogalmazott:

„Nem hiszem, hogy volt olyan, aki azt mondta volna: »várj egy pillanatot. lehet, hogy nem kedvelem ezt a fickót, de joga van interjút készíteni bárkivel, akivel csak akar, és nekünk is jogunk van meghallgatni, amit Putyin mond«.”

Majd hozzátette:

„Nem szabad Putyin hangját hallani. Mert miért? Nem volt róla szavazás. Senki sem kérdezett meg.”

A gyakran ellentmondásos médiaszemélyiség nem részletezte, hogy szerinte milyen körülmények között avatkozott be a kormány a Putyin-interjú tervébe, de úgy tűnt, hogy a jelenlegi Biden-kormányzat áll a beavatkozás mögött. Carlson azt sem említette, hogy az orosz vezetővel készített interjúra mikor került volna sor.

Amerikai állampolgár vagyok – mondta Carlson a Die Weltwoche című lapnak.

„Sokkal hűségesebb amerikai vagyok, mint mondjuk, Joe Biden vagy Kamala Harris, aki nem is ebben az országban nőtt fel, hanem Kanadában. És ők mondják meg nekem, hogy mit jelent lojális amerikainak lenni?”

Carlson – aki korábban a Fox News legnagyobb sztárja volt – áprilisban vált meg a műsorszolgáltatótól, nem sokkal azután, hogy a hírcsatorna 787,5 millió dollárért megegyezett a Dominion Voting Systems szavazógépgyártó céggel folytatott perben. A Fox News egyes műsoraiban rendszeresen tárgyalta azokat az állításokat, amelyek szerint a Dominion szavazógépei részt vettek a 2020-as amerikai elnökválasztás „manipulálásában”.

Carlson a Tucker Carlson Tonight című műsorát, amelyben gyakran vitatott meg olyan kérdéseket, mint a nemek, a faj, a szexualitás és a woke ideológia, a Dominion-perben is konkrétan megemlítették.

Amióta Carlson elhagyta a Fox News-t, hírműsorának rövidített változatait az X-en (korábban Twitter) osztja meg, amelyek rendszeresen több tízmilliós nézettséget érnek el.

Időközben a Rosszija 24 orosz hírcsatorna egy bemutatót sugárzott egy hétvégi műsorhoz, amelyet állítólag Carlson fog vezetni. A promó először a hónap elején, majd szeptember 22-én ismét levetítették a „hétvégén” szavakkal együtt. Hozzáteszik, hogy a

„magasan jegyzett amerikai műsorvezető egy másik szintre lép”.

A Rosszija 24 nem közölte, hogy mikor debütál a műsor, és hogy eredeti tartalomról vagy Carlson Twitter adásainak lefordított változatáról van-e szó.

USA bíróság: Nincs joguk a szülőknek megvédeni az LMBTQP-től a gyermekeiket

Putyin szerint hiba volt 56-ban tankokkal leverni a magyar forradalmat

(Magyar Hírlap nyomán Szent Korona Rádió)