Rakétaeső után megindultak felszabadítani a földjüket a palesztin harcosok

Rakéták tömegét lőtték Izrael déli és középső részére a Gázai övezetből szombat reggel, fegyveres terroristák tucatjai hatoltak be izraeli településekre – írja a helyi média szombat reggeli beszámolója alapján az MTI. Hogy ki a terrorista, ki a szabadságharcos, az pedig relatív eléggé, főleg annak fényében, hogy faji alapon diszkriminálják a palesztinokat.

Telegram-csatornánkon exkluzív videók, háttérinformációk az izraeli eseményekről>>>

Izraelben hét sebesültről, valamint egy 75 éves nő haláláról számolt be a közszolgálati csatorna a mentőszolgálatok közlése alapján a helyi idő szerint reggel fél hétkor kezdődött nagyszabású palesztin rakétatámadás nyomán.

Az övezet szomszédságában élőket felszólították, hogy tartózkodjanak az óvóhelyek közelében, mert Gázából fegyveresek tucatjai jutottak be Izrael területére, a szemtanúk beszámolói szerint az övezet melletti települések utcáin járkálnak.

A Gáza környéki települések lakói, mintegy hetvenezer ember házaikba zárkózott a biztonsági utasításoknak megfelelően. A közszolgálati csatorna jelentése szerint nem csak az övezettel szomszédos települések vannak veszélyben, hanem motorokkal és járművekkel távolabbi településekre is eljutottak az állig felfegyverzett gázaiak.

Az izraeli hadsereg helyi egységei, kommandósok és helyi biztonságiak tűzharcokat folytatnak a behatolt harcosokkal, akik a helyi lakosok otthonait próbálják támadni és elfoglalni, több épületet sikerült birtokba venniük, ott véres csaták folynak az izraeli biztonságiakkal.

Mohammed Deif, a Gázai övezetet irányító Hamász hazafias szervezet katonai szárnyának vezetője azt közölte, hogy mintegy ötezer rakétát indítottak szombat reggel Izrael felé.

Rakétatalálat érte a Gázai övezettel északon szomszédos városokat, Askelont és Javnét, valamint az ország középső részén Rison Lecionban és Ramléban is becsapódott lövedék, Jeruzsálemből légvédelmi riasztást jelentettek.

Fenti képünkön mártír Kasszam Szulejmáni arcképe tűnik fel egy égő izraeli zászló mögött – A legendás hadvezér szelleme kíséri a bátor harcosokat Izraellel szembeni harcban.

(24.hu nyomán Szent Korona Rádió)

Izrael, a világ legerőszakosabb és legtörvénytelenebb állama

A Moszad volt vezetője is beismerte, hogy Izraelben faji megkülönböztetést alkalmaznak a palesztinokkal szemben

Az ENSZ által támogatott Palesztin állam létrehozását sürgeti a Mi Hazánk Mozgalom