A két rendőr megnyomorítása ellenére is csak enyhe büntetést róttak ki a bűnöző cigányra

Csak 4 és fél év börtönbüntetésre ítélte a Miskolci Járásbíróság azt a cigány ámokfutót, aki egy autós üldözés következtében két rendőrt is megnyomorított tavaly márciusban. Soha nem fog integrálódni a cigányság, ha ilyen súlyos bűntettekért is csak néhány évre zárják be őket az egyébként sem nagy elrettentő erővel bíró börtönökbe.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A közlemény szerint a férfi érvényes vezetői engedély nélkül vezetett a baleset éjszakáján. A városban ellenőrzést végző rendőrök egyike felismerte a járművet, mely néhány héttel korábban már kivonta magát az intézkedés alól, emiatt megkülönböztető fényjelzést használva követni kezdték, a vádlott autójával azonban nagy sebességgel menekülni kezdett.

A származás még a kikockázott, cenzúrázott fotókon is elég egyértelműen kikövetkeztethető

A meg nem nevezett származású elkövető az üldözésébe bekapcsolódó, szintén megkülönböztető fényjelzést használó, szemből érkező rendőrautó felé kormányozta járművét, majd a vészfékezés után 120 kilométeres óránkénti sebességgel frontálisan nekiütközött.

A balesetben két rendőr maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket szenvedett, míg az okozó jármű két utasa súlyos, illetve könnyű sérüléseket szenvedett

– közölték.

A bíróságon tetemes mennyiségű vádpontban találták bűnösnek a „fiatalt”:

  • közúti veszélyeztetés bűntettében,
  • hivatalos személy elleni erőszak bűntettében és
  • segítségnyújtás elmulasztása bűntettében.

Ítélethozatalkor a viráglelkű bíró enyhítő körülményként értékelte a férfi büntetlen előéletét, valamint a „megbánó magatartását” (kérdés persze, hogy a krokodilkönnyek között elmormolt bocsánatkéréstől felépül-e az egy életre megnyomorított rendőr? – a szerk.). A bíróság ugyanakkor súlyosbító körülményként vette figyelembe a közlekedési szabályok kirívó mértékű megsértését, valamint azt, hogy a cselekmény során több személy is megsérült.

Mindezek fényében érthetetlen az arcpirítóan enyhe, 4 év 6 hónapra szóló börtönbüntetés, melyet nagy valószínűséggel le se kell majd töltenie, hiszen kétharmad részénél feltételesen szabadlábra helyezhető. Ezen felül 5 évre eltiltották a járművezetéstől (amit eddig is jogosítvány és engedély nélkül végzett).

Az ügyész természetesen súlyosbításért fellebbezett, míg a „fiatal” ügyvédje a jelenlegi ítéletet is túlságosan súlyosnak tartja. Ő ugyanis a rendőröket megnyomorító cigány védencét felmentené a hivatalos személy elleni erőszak vádpontja alól.

Romániában is dúl az a híres cigány gyermekszeretet: 3500 euróért adták el a 17 éves lányt a saját szülei

Már meg sem lepődünk: Megint cigány lopott

(Magyar Jelen – Szent Korona Rádió)