A magyar orvosokat érzékenyítené az LMBTQP-lobbi!

Az LMBTQP páciensek speciális ellátási igényeihez igazodva hirdetett meg egy képzést a magyar egészségügyi dolgozók körében a szélsőségesen liberális Magyar LMBT+ Medicína Társaság.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Októberben tartja őszi/téli képzését a Magyar LMBT+ Medicína Társaság, amelyre várják a honi egészségügyben dolgozókat. Az ingyenesen meghirdetett program meghívójában azt írták, hogy a képzésre regisztrálni kell. Kijelentették, hogy a „program célközönsége az egészségügyi dolgozók, ezért a szervezők fenntartják a jogot a résztvevők szűrésére”.

Kiemelt téma lesz az eseményen az LMBTQ+ páciensek speciális ellátási igényei.

„Október fontos hónap az LMBTQI+ közösség életében, hiszen ekkor van az Előbújás Világnapja, többek között ezért is rendezzük a következő egész napos, személyes jelenlétű képzésünket október 7-én. Fókuszban ismét a mentális egészség megőrzése lesz, ezen a napon a korábbi képzéseinken tanultakra építünk, de ugyanúgy visszanyúlunk az alapokhoz is” – invitálták az egészségügyi dolgozókat.

Szeretettel várunk minden kedves betegellátásban dolgozó kollégát, aki szeretné tudását az LMBTQ+ személyekre specifikus betegellátás témában bővíteni!”

– jelezték.

Mégis kikről van szó?

Nem örvend túl nagy népszerűségnek az érzékenyítő társaság, ugyanis a Magyar LMBT+ Medicína Társaságnak a Facebookon mindössze 250 követője van, ami azonban ennél is megnevettetőbb, hogy a meghirdetett kurzusra eddig hárman jelezték, hogy elmennek, míg két embert érdekel a téma.

A társaság olyan egészségügyi dolgozókat vár soraiba, akik fontosnak tartják az LMBTQP személyek testi és lelki egészségének javítását, mindemellett pedig fontosnak tartják „az emberi méltóságot tiszteletben tartó, befogadó szemléletű egészségügyi ellátást.

A jelentkezőknek motivációs levelüket egy olyan email-címre kell küldeni, aminek a végén a @hatter.hu áll, ebből már kitalálható, hogy a projekt mögött nem áll más, mint a Háttér Társaság.

Szerhasználattól a kisebbségi stresszig

Az október 7-re meghirdetett eseményen több téma is előkerül, szó lesz Dr. Farkas Bernadett előadása során az öngyilkosságprevencióról az LMBTQI+ páciensek körében, majd Dr. Kappanyos Mária beszél az evés- és testképzavarokról LMBTQI+ páciensek körében, Galló Ramóna tart előadást azzal a címmel, hogy „szerhasználat, abúzus LMBTQI+ specifikus aspektusai”; majd előadást tart Pintér Diána a párkapcsolati erőszak LMBTQI+ vonatkozásairól, végül pedig Dr. Gubán Zsuzsanna mesél a „kisebbségi stressz és annak pszichoszomatikus lenyomatairól”.

Jön az unió is

A Magyar LMBT+ Medicina Társaság a weboldalának végén megjegyzésként azt írta, hogy a honlapjuk elkészültét a „Sokszínű Egység: Az LMBTQP egyenlőség érvényesítése a szakmai szervezetek munkájában Magyarországon c. projekt keretében az Európai Unió Polgárok, egyenlőség, jogok és értékek programja (2021-2027) támogatta”.

„A honlap tartalma csak a szerző(k) véleményét tükrözi, amely nem feltétlen egyezik meg az Európai Unió vagy az Európai Bizottság álláspontjával. Az Európai Unió és az Európai Bizottság nem vállal felelősséget a honlapon szereplő információkért” – szögezték le.

Ha valakinek még mindig kétségei lennének: a kőkemény LMBTQP-lobbi újra támadásba lendült

Így tette tönkre egy magyar fiatal életét az LMBTQP-lobbi

(Mandiner nyomán Szent Korona Rádió)