Lettországban az LMBTQP-tananyag miatt felfüggesztették a Nemzeti Oktatási Központ elnökét

Ideiglenesen felfüggesztették hivatalából Liene Voronenkót (képünkön), a lett Nemzeti Oktatási Központ elnökét, mert LMBTQP-tananyagot dolgoztak ki. A vitát egy normalitáspárti pszichológus indította el, aki az egyik újságnak írt cikkében arra a megállapításra jutott, hogy az LMBTQP-propaganda a biológiai nem megkérdőjelezését eredményezheti a serdülő fiataloknál.

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

– Ideiglenesen felfüggesztették hivatalából Liene Voronenkót, a lett Nemzeti Oktatási Központ elnökét hétfőn, és fegyelmi eljárást indítottak ellene, mert a felügyelete alatt olyan tananyagot dolgoztak ki a szexuális felvilágosításról, amelyben a nemi identitásról és transzszexuálisokról is említést tesznek – írta meg az MTI.

Mint kifejtik, a múlt héten indítványozták Voronenko menesztését is, miután egyre több kritika érkezett a szülők részéről. A Szexuális nevelés – kérdések és válaszok című, korábban online formában elérhető, szabadon felhasználható oktatási anyagot az általános iskola negyedik osztálytól taníthatták fakultatív jelleggel.

A szülők nemet mondtak az LMBTQP-propagandára

A vitát Nils Sakss Konstantinovs pszichológus, egy serdülőkkel foglalkozó terápiás központ vezetője indította el, aki az egyik újságnak írt cikkében arra a megállapításra jutott, hogy a különböző szexuális identitások feltárása a biológiai nem megkérdőjelezését eredményezheti a serdülő fiataloknál. Anda Caksa oktatási miniszter a helyi média közlése szerint

normasértőnek nevezte a szóban forgó tananyagokat, és azok visszavonását rendelte el elsősorban a szülői szervezetekkel folytatott konzultáció hiányára hivatkozva.

Leszögezte; ő maga sem szeretné, ha a gyermekeit ilyen tartalmak szerint nevelnék. A mostani döntés egyébként annyira nem meglepő, hiszen mint korábban beszámoltunk róla, Lettországban a magyar Alaptörvényhez hasonlóan rögzítették, hogy az anya nő, az apa pedig férfi. Az alkotmánymódosító javaslatot 2021-ben a Nacionālā Apvienība (Nemzeti Unió) nevű jobboldali párt nyújtotta be a lett parlamentben.

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)

Így terjed a szexuális deviáció: az USA-ban a fiatalok 15,9%-a nem tudja, hogy fiú vagy lány

Beérik a társadalom buzivá tétele: már a magyarok 47%-a is támogatja a homoszexuálisok “házasságát”