Késsel fenyegetőzött egy borsodi iskolában egy drogos férfi

Feltételezhetően egy drogos cigány rontott be egy borsodi iskolába, majd kezdett el ott késsel fenyegetőzni. Az elkövetőt vegül az ott szolgálatot teljesítő iskalaőrnek sikerült megfékeznie.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A huszonéves férfi vélhetőleg drog hatása alatt sétált be az iskola udvarára, amelynek a kapuja nyitva volt, hiszen a gyerekek és az ott dolgozók is ott járnak be. Néhány méternél azonban nem jutott közelebb, mert az iskolaőr résen volt.

Két esetben felszólítottam, hogy hagyja el az iskola területét és tegye le a kést. Elindult a hangom irányába, akkor vettem észre, hogy a pupillái ki vannak tágulva, illetve kontrollálatlanul mozgott

– mesélte Tibor, az iskolaőr a Tények stábjának, majd hozzátette: sok kérdést tett fel a férfinak, ám az csak annyit mondott: „Jöttem a dögért!”

Mivel a férfi nem hagyta el az intézmény területét, az őr gázsprével lefújta, a gumibotjával pedig kiverte a kezéből a kést. Az ámokfutó ekkor kirohant az iskolából, majd elmenekült.

Az iskolaőr, aki korábban rendőrként dolgozott, hősies helytállásáért elismerésben részesült, de ő azt mondta, számára az a legnagyobb dicséret, hogy a gyerekek megköszönték neki, amiért megvédte őket.

A drogos cigányt  azóta is keresi a rendőrség.

 

 

(Blikk nyomán Szent Korona Rádió)