Ukrajna szándékosan idézne elő atomkatasztrófát?

Jelenleg is zajlik a vlagyivosztoki csúcstalálkozó előkészítése Kim Dzsongun észak-koreai diktátor és Vlagyimir Putyin orosz elnök között. Ahol Putyin arról számolt be, hogy atomkatasztrófát akart előidézni Ukrajna, amelyben egy NATO-tagállam is érintett

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A tárgyalások elsősorban a Phenjan és Moszkva közötti fegyverüzletről szólnak, illetve sok kérdés merül fel, hogy Észak-Korea pontosan mit fog kérni a lőszerekért cserébe. A személyes megbeszéléseket azonban megelőzte egy beszéd Vlagyimir Putyintól, ahol elmondta, hogy az orosz védelmi szolgálatok megakadályoztak egy ukrán szabotőrakciót az országban.

Önmagában ez még nem lenne különleges alkalom, hiszen korábban többször is törtek már be Oroszország nemzetközileg elismert területeire ukránbarát

A mostani esetnél viszont az orosz elnök szerint egy atomkatasztrófát előztek meg, mivel egy nukleáris létesítmény ellen kíséreltek meg támadást ukrán szabotőrök, azt is hozzátette, hogy az elfogott egységeket a brit titkosszolgálatok képezték ki az akcióra.

Vlagyimir Putyin egyenlőre semmilyen bizonyítékot nem mutatott be, mellyel alátámasztaná állításait, ezért ajánlott fenntartásokkal kezelni.

Orosz területen lévő atomerőműnél történtek rakéták általi robbanások

Míg az ENSZ főtitkár atomháborúval riogat, Putyin épeszűségre int

(Portfolio nyomán Szent Korona Rádió)