Gondolatrendőrség mindenütt – Ha akarod, ha nem, le fognak hallgatni

Nyíltan folyamatos lehallgatásba kezdenek az egyik legnépszerűbb videójáték készítői. Lépésüket azzal indokolják, hogy ezzel szorítják vissza a gyűlöletbeszédet…

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A Call Of Duty magatartási kódexe tiltja a megfélemlítést és zaklatást, beleértve a faji, szexuális irányultság, nemi identitás, életkor, kultúra, hit és származási ország alapú sértéseket. Az Activision már eddig is figyelt erre, és ahogy a technológiai igazgató megjegyezte, már meglévő eszközeinek köszönhetően (beleértve a játékosok bejelentésének lehetőségét, valamint a szöveges csevegés és a sértő felhasználónevek automatikus figyelését) nagyjából már egymillió fiókot láttak kommunikációs korlátozással.

A ToxMod (mesterséges intelligenciára épülő moderátor) lehetővé fogja tenni ezen erőfeszítések hatékonyságának fokozását, többek között a balliberálisok szerint sértő viselkedés súlyosság alapján történő kategorizálásával, mielőtt emberi beavatkozásra kerülne sor.

A játékosok nem tudják letiltani, hogy a MI lehallgassa őket, hacsak nem tiltják le teljesen a játékon belüli beszélgetést.

Az Antifa ezúttal álhírekkel próbál káoszt okozni: azt terjesztik, hogy a rendőrség vert agyon egy hajléktalan férfit

(HVG nyomán Szent Korona Rádió)