A zsidó belbiztonsági miniszter tovább sanyargatná a bírósági döntés nélkül bebörtönzött palesztinokat

30 éve nem tartottak fogva annyi palesztint bírósági döntés hiányában, mint most. Izraelnek azonban ez sem elég, a bebörtönzöttek életét még inkább megnyomorítaná, ugyanis most újabb szigorításokat akarnak bevezetni.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Itamár Bengvír izraeli belbiztonsági miniszter új irányelvek kidolgozására utasította a börtönhatóságot, köztük olyan korlátozásra, hogy a foglyok eddig havonta lehetséges látogatásait kéthavira ritkítanák, noha Benjámin Netanjahu miniszterelnök ragaszkodott ahhoz, hogy a biztonsági szervek álláspontjának meghallgatásáig semmilyen intézkedést ne tegyenek.

“Kati Perri, az Izraeli Büntetés-végrehajtási Szolgálat vezetője megkapta a belbiztonsági miniszter utasításait, és azon fog dolgozni, hogy végrehajtsák őket”

– közölte az érintett hatóság közleményében.

Bengvír pénteken bejelentette, hogy a látogatások számának csökkentése mellett korlátozni kívánja a hozzáférést a különböző samponokhoz a börtönökben, rövidebb szüneteket akar a börtönudvarokon, és több foglyot szeretne elhelyezni az egyes cellákban. A Sin Bet belbiztonsági szolgálat ellenzi a változtatásokat, mert szerinte csak növelnék a feszültséget az amúgy is feszült időszakban.

A foglyok ügyeit intéző palesztin bizottság vasárnap közölte, hogy szeptember 14-től határozatlan idejű éhségsztrájkba kezdenek, hogy ezzel megpróbálják elérni Bengvír intézkedéseinek felfüggesztését.

Izrael 30 éves rekordot döntött meg az adminisztratív módon, vagyis bírósági döntés nélkül fogva tartott palesztin rabok számában. Utoljára az 1980-as évek végén – az 1990-es évek elején tartottak őrizetben ilyen nagyszámú palesztint.

Az Izraeli Büntetés-végrehajtási Szolgálat adatai szerint jelenleg 1264 palesztint tartanak adminisztratív őrizetben, ez több mint a 2003 márciusában, a második intifáda csúcspontján bírói döntés nélkül rács mögött tartott 1108 fogoly.

Megtarthatják a fegyvereiket a palesztinokat gyilkoló izraeli telepesek

2,5 éves palesztin kisfiú vére szárad az izraeli katonák kezén

(Kuruc.info nyomán Szent Korona Rádió)