A volt szlovák külügyminiszter szerint Fico odaadná Dunaszerdahelyt és környékét Magyarországnak

A Vadhajtások oldalán olvastuk, hogy a volt szlovák külügyminiszter szerint Fico odaadná Dunaszerdahelyt és környékét Magyarországnak. A részben magyar származású Káčer most a pozsonyi, libsi lapnak, a Denník N-nek adott interjút. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Néhány részlet az interjúból:

A politikába a szeptemberi választás után se akar visszatérni, 2022-ben is csak azért vállalta a feladatot, nehogy az ország közelebb sodródjon Orbán irányvonalához.

Robert Fico, a hatalomba éppen visszatérni készülő korábbi miniszterelnök győzelme esetén a magyarok javára lemondana Dunaszerdahelyről és környékéről a nyugalomért cserébe, hogy meglegyen a saját autokrata állama a Tátra alatt.

Amikor Novák Katalin magyar köztársasági elnök Pozsonyban a „mi magyarjainkról” beszélt, úgy érezte, tőrt döfnek a szívébe.

„Maguknak itt nincsenek semmilyen magyarjai, ezek a mi magyarjaink, büszkék vagyunk rá, hogy itt élnek, és megteszünk mindent, hogy komfortosan érezzék magukat, mint otthon.”

– gondolta akkor.

A szeptember 30-i szlovákiai parlamenti választás nagy kérdése, hogy az orosz-ukrán háborúban békepárti irányvonalat képviselő Robert Fico 2018 után visszatér-e miniszterelnökként a hatalomba. A felmérések szerint a legnagyobb esélyese még mindig a Fico vezette Smer, de jön fel rá a liberális Progresszív Szlovákia. A Smer hatalomra jutása esetén akár összeállhat egy kelet-közép-európai tengely Orbánnal, Ficóval és Aleksandar Vučić szerb elnökkel.

Szemben a modern árral: Szlovákiában alkotmányos alapjog lett a készpénz használat

Látszólagosan Szlovákia is ellenáll az EU LMBTQP kényszerének

(Vadhajtások.hu nyomán Szent Korona Rádió)