„Nem állítottam, hogy cikkeink a teljes igazságot tartalmazzák” – így védekezik Böjte Csaba egyik rágalmazója

Amint az ismeretes, Böjte Csaba ellen óriási lejárató akciót hajtottak végre, mely hazugságaira sorban derül fény. Most az egyik rágalmazót kérdezték a karaktergyilkossági kísérletről. Érvei nem voltak túl meggyőzőek…

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Elismerte az Origonak küldött válaszában Szabó Tünde, a Böjte Csaba elleni rágalmazó cikkek egyik szerzője, hogy nem tudták föltárni a teljes igazságot az állítólagos visszaélésekkel kapcsolatban, mégis megjelentették lejárató anyagaikat. Kiderült, a dollármédiában kifejezetten tematizálni akarhatták az állítólagos visszaéléseket.

„Sehol sem állítottam, hogy cikkeink a teljes igazságot tartalmazzák”

– írta az Origo megkeresésére küldött terelő válaszában Szabó Tünde, aki az Átlátszó Erdély portál újságírójaként egyike volt azoknak, akik tavasszal lejárató akciót indítottak Böjte Csaba és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány ellen. Mint ismert, a karaktergyilkossági kísérlet nemrég azért futott zátonyra, mert a baloldali újságírók „koronatanúja”, Mónika maga ismerte el egy bejegyzésben, hogy „mérgező emberek” Böjte Csaba fejét akarták általa.

Az esettel kapcsolatban az Origo oknyomozó munkába kezdett, amelynek során számos érintettet megkerestek, több hangfelvétel és írásos bizonyíték is birtokukba került, amelyekkel az elmúlt időszakban folyamatosan szembesítették Szabó Tündét, a ferences szerzetes elleni lejárató anyagok egyik szerzőjét.

Az Átlátszó Erdély újságírója egyik válaszában maga is bevallotta, hogy nem tudták teljes bizonyító erővel alátámasztani állításaikat, és úgy fogalmazott:

„mi Máthé Mónika állításait igyekeztünk ellenőrizni, amit nekünk az interjúban tett.”

„Jeleztem, hogy bizonyos aspektusokból nem deríthető ki a teljes igazság”

– írta magyarázkodva a lejárató cikkek szerzője. Szabó Tünde elismerte, hogy a szovátai otthonban történtek részleteiről az egyes szereplők eltérő módon számoltak be. Hogy mindezen ellentmondások, és bizonytalanságok ellenére mégis miért jelentették meg a Böjte Csabát befeketítő anyagokat a dollármédiában, egyelőre nem válaszolható meg biztosan.

Aláírásgyűjtés Böjte Csaba igazságáért!

Böjte Csaba atya ellen uszított a “független média”, amiért a Hunnia-per áldozataiért imádkozott

(Origo nyomán Szent Korona Rádió)