Részeg ukránok támadtak a velük szemben intézkedő rendőrökre Budapesten

Ütötte és rúgta a rendőröket az a két ukrán nő, akik Egyiptomból érkezve részegen randalíroztak a budapesti repülőtéren. Az elkövetőket őrizetbe vették, és ki is hallgatták.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt nyomoz egy ukrán állampolgárságú anyával és lányával szemben, akik a budapesti repülőtéren velük szemben intézkedő rendőröket bántalmazták – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön.

A közlemény szerint az ukrán nő a családtagjaival érkezett továbbutazás céljából Egyiptomból Budapestre pénteken az esti órákban, amikor a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B termináljának érkezési oldalán szolgálatot teljesítő rendőrök felfigyeltek az ittas állapotukból eredő hangoskodásukra.

A fiatalabb nő a telefonja korábbi eltűnése miatt panaszt kívánt tenni a melléjük lépő rendőröknél, de folyamatosan ordítozva kommunikált, illetve a rendőrök intézkedését egy mobiltelefonnal élő internetes adásban közvetítette úgy, hogy a telefont egy alkalommal provokatív jelleggel az egyik rendőr arcához tolta.

A rendőrök többször megkérték a nőt, hogy fejezze be a tevékenységét, ő azonban a felszólításnak nem tett eleget, majd az egyik rendőr felé rúgott, míg a másik rendőrt meg akarta ütni. A rendőrök a rúgás, illetve az ütés elől kitértek, az anya eközben az egyik rendőrt hátulról tenyérrel halántékon ütötte. Ezt követően a két nő a várócsarnok felé távozott, ahol a fiatalabb nő továbbra is többször rátámadt a vele szemben intézkedő egyik rendőrre, és ehhez az anyja is csatlakozott. A nő az erősítésként megérkező másik két rendőr felé rúgott, egyiküket el is találta.

Az ügyészség közlése szerint a rendőrök nem szenvedtek sérülést.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség az őrizetbe vett, majd hivatalos személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatott nők letartóztatására tett indítványt, amit a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója hétfőn – mivel az eljárási cselekményeken való jelenlétük csak így biztosítható – el is rendelt.

Halálra vert egy ismeretlent Budapesten az ukrán férfi, majd elment barátjával borozni az áldozattól zsákmányolt pénzből

Egy 15 éves lányt késelt és erőszakolt meg egy ukrán Csehországban

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)