Halálra vert egy ismeretlent Budapesten az ukrán férfi, majd elment barátjával borozni az áldozattól zsákmányolt pénzből

Őrizetbe vette a rendőrség azt a 30 éves ukrán férfit, aki tegnap éjszaka halálra vert egy 48 éves férfit a Klauzál téren.  – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Ukrán cigány volt a tettes (Frissítés)

A széleskörű adatgyűjtés eredményeként a bejelentéstől számított 11 órán belül azonosították, majd a józsefvárosi rendőrök a Rákóczi téren 2023. augusztus 10-én 11 óra 35 perckor elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit – írja a Police.hu.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 30 éves, ukrán állampolgárságú B. Ferenc a bűncselekmény éjszakáján a Klauzál téren pénzt követelt padon ülő áldozatától. Mivel nem kapott, súlyosan bántalmazta a 49 éves férfit, majd elvett tőle ötezer forintot. Az életvédelmi nyomozók halált okozó testi sértés és rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a férfit, majd őrizetbe vették. A gyanúsított nem tett vallomást.

Korábban írtuk:

A közlemény szerint tegnap hajnali egy óra előtt érkezett bejelentés, hogy a VII. kerületben, a Klauzál téren holtan találtak egy akkor még ismeretlen személyazonosságú embert. A szemle során megállapították, hogy a férfi halálát idegenkezűség okozta, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

Az adatgyűjtés eredményeként a bejelentéstől számított 11 órán belül azonosították, majd a józsefvárosi rendőrök a Rákóczi téren még aznap elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit. A rendelkezésre álló adatok szerint a 30 éves, ukrán állampolgárságú férfi a bűncselekmény éjszakáján a Klauzál téren pénzt követelt padon ülő áldozatától.

Mivel nem kapott, súlyosan bántalmazta a férfit, majd elvett tőle ötezer forintot. Az életvédelmi nyomozók halált okozó testi sértés és rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a férfit, majd őrizetbe vették. A gyanúsított nem tett vallomást.

A nyomozás megállapította, hogy a férfinak társa is volt, aki tétlenül végignézte a sértett bántalmazását, majd az elkövetővel együtt borozott az elvett pénzből. Az életvédelmi nyomozók a 46 éves férfival szemben segítségnyújtás elmulasztása vétség miatt indítottak büntetőeljárást.

Transz ukrán szóvivő: Az orosz katonák nem emberek

Kamuhírre hivatkozva fenyegetik az ukránok a kárpátaljai magyarokat

(24.hu nyomán Szent Korona Rádió)