Keresztet gyújtottak fel Nagykovácsiban

A kereszt a decemberi sejtelmes ködben

“Abban a világban, ahol gúny a múlt, nevetség a hagyomány és nincs erkölcsi sem tárgyi értéktisztelet, ott elhamvadnak a keresztek (is). Talán a Kék többi emlékhelye, keresztje és sírja nem jut felprédálás sorsára” – írta egy kommentelő a gyalázatról hírt adó poszt alá. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

„Szent István ünnepén vandálok ledöntötték a keresztet a Nagyszénáson, és tábortüzet csináltak belőle. A kutyát sétáltatva ma reggel találtam meg az üszkös darabokat. Ez nagyon elkeserítő” – áll egy gyorsan terjedő bejegyzésben az egyik természetjáró közösségi oldalon. Az ügy jelentős érzelmi hullámokat kavart Nagykovácsiban is: nagy a felháborodás, és már gyűjtés is indult a kereszt visszaállítására.

A kereszt maradványai

Érdemes egy kis kitérőt tennünk itt, a Telex ugyanis itt is megmutatta milyen a balliberális mentalitás egy ilyen helyzetben: “Józanabb hangok azonban megjegyzik, hogy a Nagy-Szénás érintett része fokozottan védett, Európa diplomás terület, ahova néhány éve ismeretlenek engedély, és megfelelő alap nélkül nélkül állították fel a keresztet, ami azóta párszor ki is dőlt.”  Tehát nem kéne visszaállítani az egyik legszentebb jelképünket? Nem csodálkozunk, hiszen az ünnepi tűzijátéktól is rettegés fogta el őket. 

Szemesy Barbara alpolgármester elmondta, hogy először kiderítik, mi történt, csak azután döntenek arról, mi legyen.

A Nagyszénáson álló kereszt nagy jelentőséggel bírt a megfáradt zarándokok, túrázók számára, hiszen a nehézségek, megpróbáltatások között lelki feltöltődésként szolgált.

E sorok írója is minden évben a Kitörés60 emléktúra teljesítése közben ezen keresztre nézve vesz erőt az emelkedő leküzdéséhez, és hiába tombol szélvihar, hófúvás mindig megáll a hegytetőn, a kereszt tövében egy imára.

Keresztényüldözés – Ha katolikusokra támadnak, az nem számít gyűlölet-bűncselekménynek

(OKT, Telex nyomán Szent Korona Rádió)