Kuvaitban és Libanonban betiltották a Barbie filmet

Több keleti országban is betiltották a Barbiet. Ezt a döntést a közerkölcsök védelmével, valamint azzal indokolták, hogy a film a homoszexualitást népszerűsíti. Libanonban a Hezbollah is támogatta a film betiltását.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Kuvait emellett betiltotta a Beszélj hozzám című horrorfilmet is. Az ország sajtószabályozásért felelős minisztériuma részéről leszögezték:

“mindkét film a kuvaiti társadalom értékeitől eltérő értékeket népszerűsít.”

A tárca egyébként rendszeresen felülvizsgálja a filmeket, és míg egyes esetekben csak bizonyos részleteket, többnyire szexuális tartalmakat vág ki belőlük, előfordul, hogy a teljes film betiltását javasolja.

Mohammad Mortada, a libanoni kulturális miniszter leszögezte:

“a Barbie ellentétben áll a hit és az erkölcs képviselte értékekkel azáltal, hogy lebecsüli a család fontosságát.”

A tárcavezető döntését követően a belügyminisztérium utasította a filmek cenzúrázásáért felelős, a belügyi tárca fennhatósága alatt működő hivatalt, vizsgálja meg a filmet és tegye meg javaslatait.

Mortadát a libanoni politikai életben nagy befolyással bíró Hezbollah síita milícia támogatja, melynek vezetője, Haszan Naszrallah nemrég egy beszédében halálbüntetést követelt a homoszexuálisokra.

A Barbie vetítését július végén Pakisztán egyik tartományában, Pandzsábban is betiltották a helyi hatóságok, kifogásolható tartalmakra hivatkozva.

Vietnam szintén betiltotta a vígjáték forgalmazását, mert olyan térkép szerepel benne, amely a kínai területi követeléseket ábrázolja a Dél-kínai-tengeren.

A héten a filmet forgalmazó Wagner Bros. bejelentette, a Barbie csupán 17 nappal bemutatása után elérte az egymilliárd dolláros (355 milliárd forint) jegyárbevételt. Az összeg rekordot jelent, ugyanis Greta Gerwig az első nő, aki egy film egyetlen rendezőjeként elérte az egymilliárdos mérföldkövet. A Warner vízválasztónak nevezte az eredményt.

Betiltották a homoszexualitás szót Irakban

Törökországban fóliázzák, Oroszországban tejesen betiltják – több országban is harcolnak a gyermekmegrontó könyvek ellen

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)