Fogytán van a vér Svédországban a bandaháborúknak köszönhetően

Bizonyos vércsoportokból hiány alakult ki Svédországban az utóbbi időben megsokszorozódó bandaháborúk és erőszakos cselekmények miatt.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A sok lövöldözés miatt a svéd vérkészletek gyorsan fogynak. A helyzet miatt Södermanland tartományban egy vércsoportból még hiány is kialakult.

Az elmúlt két hétben három lövöldözés történt Eskilstunában, ami a vérellátást különösen érzékenyen érintette, a lövöldözések következtében a sürgősségi osztályokra szállított személyek ellátásához, és a nagyobb műtétek végrehajtásához nagy mennyiségű vérre volt szükség. Ráadásul az információk szerint egyre nagyobb gondot okoz a véradók hiánya is.

Thomas Hylvander, az eskilstunai Mälar kórház vérközpontjának orvosbiológiai elemzője szerint a vér hiánya nem csak helyi probléma.

“A vérközpontok országszerte segítik egymást, ezért ez egy országos probléma. Mindenhol vannak lövöldözések. Több véradóra van szükségünk ahhoz, hogy Svédországban stabil maradjon az ellátás”

– mondta a férfi az állami televíziónak.

Hylvander szerint a nemzetközi helyzettel kapcsolatban az egészségügyi ágazaton belül is aggodalom tapasztalható.

Nem tudjuk, mi fog történni most, hogy az országban megnövekedett a terrorfenyegetettség. Egyetlen vérellátó központ nem tud minden esetet kezelni, ha valami történne.

Svédországban a hivatalos statisztikák szerint idén több mint 200 lövöldözés történt, amely során csaknem száz ember halt vagy sebesült meg.

Nemrég rekordot döntött a lövöldözések száma Svédországban. A svéd országos rendőrfőkapitány, Anders Thornberg tavaly sajtótájékoztatót hívott össze, hogy helyzetjelentést adjon a bevándorlással kapcsolatos súlyos, lövöldözésekkel és robbantásokkal járó bandabűnözésről, amely akkor minden eddiginél több emberéletet követelt.

Thornberg azzal kezdte, hogy felsorolt számos olyan lövöldözést, amelyek a bűnbandák között törtek ki, köztük egy olyan esetet, amely egy tömegközlekedési eszközön történt, és ahol csak a szerencsének köszönhető, hogy senki sem sérült, vagy halt meg.

“Mi a rendőrségen úgy látjuk, hogy különösen súlyos a helyzet. A bevándorló bandákkal kapcsolatos bűnözői csoportok által alkalmazott erőszak Svédországban mostanra olyan méreteket öltött, amilyeneket korábban még nem láttunk”

– mondta a rendőrfőkapitány, aki kijelentette, hogy nemcsak a megölt emberek száma magasabb, mint valaha, hanem a lőtt sebek és a lövöldözések száma is emelkedik.

A rendőrfőkapitány szerint szintén egyre nagyobb méreteket öltenek és nagy pusztítással járnak a bandák terrorszerű robbantási akciói is. A bevándorló bandák egyre komolyabb, gyakran katonai jellegű fegyverekhez jutnak hozzá, ami Thornberg szerint az egyik oka annak, hogy egyre több ember hal meg ezekben a támadásokban.

Thornber egy ördögi spirálra is figyelmeztetett, amelynek következtében egy területen a gyakran előforduló súlyos erőszak normalizálódik, és így egyre több ember lépi át azt a határt, amikor úgy gondolják, hogy a konfliktusok során jogosan folyamodhatnak lőfegyver használatához.

Tömegverekedésbe fulladt az eritreaiak fesztiválja Svédországban

Egyre jobban eldurvulnak a migránsok közötti bandaháborúk Svédországban

(V4NA nyomán Szent Korona Rádió)