Az arab államok elítélték az Al-Aksza mecset elleni újabb támadást

Számos arab ország elítélte az izraeli soviniszta nemzetbiztonsági miniszter tettét, miután  Itamar Ben-Gvir csütörtök délelőtt, megrohamoztatta a jeruzsálemi Al-Aksza mecsetet.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A jordán külügyminisztérium közleményben ítélte el a razziát. Sinan al-Majali, a minisztérium szóvivője azt mondta, hogy a szent hely megrohanása fokozhatja a feszültséget, és sokkal nagyobb válsághoz vezethet.

Figyelmeztetve a „veszélyes következményekre, ha hagyjuk, hogy szélsőségesek megtámadják az áldott Al-Aksza mecsetet”, mivel ez sérti a szent hely szentségét.

„A szélsőségesek támadása a törvénnyel és a történelemmel is ellentétes, lázító és kirívó lépés.

Izraelnek nincs szuverenitása a megszállt Palesztina felett. A folyamatos izraeli provokációk, valamint a történelem és a törvények megsértése az eszkaláció és az erőszak új korszakát hozhatja el”

– áll a közleményben.

A katari külügyminisztérium közölte, hogy ezt a nemzetközi jog kirívó megsértésének tartja, figyelmeztetve az izraeli kormányt, hogy szüntesse be az  általa a megszállt palesztin területeken alkalmazott eszkaláló politikát.

Hangsúlyozta azt is, hogy az Al-Aksza mecset vallási  státuszának megsértésére irányuló kísérlet nemcsak a palesztinok ellen jelent támadást, hanem a világban élő több millió muszlim ellen is.

A katari külügyminisztérium kizárólag az izraeli megszálló hatóságokat tartotta felelősnek az áldott Al-Aksza mecsetbe való ismételt behatolás miatt.

 Az ománi külügyminisztérium kifejezte, hogy az Ománi Szultánság elítéli Izraelt, amiért lehetővé tette Ben-Gvir számára, hogy a megszálló erők védelme alatt megrohamozza az Al-Aksza mecset udvarait.

Nyilatkozatban felszólították a nemzetközi közösséget, hogy vállaljanak felelősséget a palesztin nép törvényes jogainak biztosítására, a megszállás felszámolására és az igazságos és átfogó béke megteremtésére.

Az egyiptomi külügyminisztérium azt is hangsúlyozta, hogy „az egymást követő izraeli razziák a mecsetben, nem befolyásolják jogi és történelmi status quo-ját, hogy az Al-Aksza tisztán iszlám adomány és istentiszteleti hely muszlimok számára.”

Az egyiptomi külügyminisztérium felszólította az izraeli hatóságokat, hogy „azonnal hagyják abba ezeket a provokatív akciókat amelyek csak a szélsőséges indulatokat szítják.

A szaúd-arábiai külügyminisztérium „elítélését ” fejezte ki Ben-Gvir razziája miatt, hangsúlyozták hogy teljes mértékben az izraeli megszálló erőket tartják felelősnek.

Felmentette az izraeli bíróság az autista palesztin férfi gyilkosát

Több tízezres felvonulással emlékeztek meg Kelet-Jeruzsálem megszállásáról

(Qudsnen.co nyomán Szent Korona Rádió)