Svédország, Finnország és Svájc fontolgatja, hogy biztonsági kapcsolatokat létesítsen az Egyesült Államok Nemzeti Gárdájával

A Nemzeti Gárda vezetője, Dan Hokanson tábornok csütörtökön az Országos Sajtótájékoztatón jelentette be az egyes országokkal folytatott megbeszéléseket, amelyekről korábban nem számoltak be. Ezzel ezen országok még jobban növelnék függésüket az Egyesült Államoktól. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A három ország érdeklődése a program iránt a legfrissebb jele annak, hogy az orosz-ukrán háború miként késztette az egyes nemzeteket olyan lépésekre, amelyekben fontolóra veszik a katonai elállási politika hosszú távú megszüntetését.

„Örömmel jelentem be, hogy hamarosan elmélyítjük és kiterjesztjük biztonsági együttműködési kapcsolatainkat Európa-szerte”

– mondta Hokanson.

Finnország és Svédország jelenleg tárgyalásokat folytat a partnerségről, míg Svájc jelenleg felülvizsgálja, hogy más nemzetek milyen kapcsolatokat ápolnak a Nemzeti Gárdával, és felmérik a program jövőbeli lehetőségét.

A Nemzeti Gárda Állami Partnerségi Programja egy kevésbé ismert, de kulcsfontosságú katonai eszköz az amerikai csapatok számára, hogy kapcsolatokat építsenek ki külföldi katonaságokkal azáltal, hogy rendszeres képzési és oktatási csereprogramokat folytatnak fiatal tisztekkel.

Ukrajna az elsők között csatlakozott a Nemzeti Gárda programhoz, partnerként a kaliforniai Nemzeti Gárdával.

Kövér László szerint Finnország az első alkalommal hátba szúrta Magyaroroszágot

Finnország NATO csatlakozása után engedélyezné az atomfegyverek telepítését

(Apnews.com nyomán Szent Korona Rádió)