Korábban ismeretlen részlet derült ki Hunyadi Mátyás haláláról

Egy olasz levéltárból került elő az irat, amely tanúsága szerint Mátyást a halála előtt négy évvel feltehetően egy minor stroke ütötte le a lábáról, ami gyakran előzi meg a nagy és végzetes szélütéseket. Ezzel egy új megvilágításba kerültek Hunyadi Mátyás halálának mai napig vitatott körülményei.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Hunyadi Mátyás, a magyar történelem ikonikus alakja, halálának körülményei továbbra is vitatottak. A közvélemény számára az elvesztése traumatikus volt, hiszen a nagy formátumú, kiemelkedő történelmi személyiségek elvesztése mindig mély hatást gyakorol minden népre. Mátyás korai halála különösen megdöbbentő volt, és számos összeesküvés-elmélet született körülötte. Azt feltételezik, hogy Mátyást valójában gyilkosság áldozatává tették, és Beatrix királynét gyanúsítják ezzel a cselekménnyel.

Az új kutatási eredmények, melyeket az olasz levéltárban fellelt források segítségével végeztek rávilágítanak, hogy Mátyás már korábban is átesett egy kisebb szélütésen, amely egy súlyosabbnak lehetett az előfutára. A politikai feszültségek és a stressz is jelentős szerepet játszhattak egészségi állapotának romlásában.

A Magyarságkutató Intézet azonosította a Hunyadiak és a Corvinok genetikai örökségét

Biztosra mentek II. Károly magyar király merénylői

(24.hu nyomán Szent Korona Rádió)