A Médiatanács 18+-osnak ítélte a Budapest Pride idei kampányfilmjét

Idén is előállt a Budapest Pride egy kampányfilmmel, amit szorgosan szét is küldtek a különböző Tv csatornáknak. A Médiatanács azonban nem a propagandistáknak kedvezően értékelte az „alkotást”.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Nagyban tart a Pride-hónap, szombaton (azaz ma) pedig még Budapest Pride-felvonulás is lesz. A szervezők általában ezekhez minden évben kampányfilmet csinálnak. Így tettek idén is, a mostani egy félperces animáció, amiben két lány megismerkedik egymással, együtt görkoriznak, gördeszkáznak, egy ponton aztán összeér a homlokuk, majd a Pride-felvonuláson kötnek ki. Azt nem is kell talán részleteznünk, hogy a szín- és érzésvilág olyan, mintha egy drogos látomást jelenítettek volna meg, továbbá a két főszereplő igencsak túlsúlyos, ezzel is a liberálisok testképfelfogást igyekeznek elfogadottá tenni:

A Budapest Pride a Telexnek azt írta, a filmet elküldték az RTL-nek, hogy adják le társadalmi célú reklámként (ahogy egyébként a gyermekvédelmi törvényig is így mentek le ezek a kampányfilmek a tévében), a csatorna pedig előzetes véleményt kért a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól, hogy a bejátszás milyen besorolás alá esne. A Médiatanács végül azt állapította meg, hogy a videó nem minősül társadalmi célú reklámnak, és a tartalma miatt abba a kategóriába esik, ami a törvény szerint

„alkalmas a kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására, különösen azáltal, hogy meghatározó eleme az erőszak, a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérésnek, a nem megváltoztatásának, valamint a homoszexualitásnak a népszerűsítése, megjelenítése, illetve a szexualitás közvetlen, naturális vagy öncélú ábrázolása”.

Ezért aztán tizennyolc éven aluliaknak nem ajánlott, és csakis este tíz és hajnali öt óra között lehet lejátszani. A kampányvideót másodlagos adók, a Viacom csatornái (Comedy Central, Paramount Network és MTV) leadják, az RTL nem.

Pünkösdkor is provokál az RTL: homoszexuális propagandafilmet vetítenek

Eljárást indított a Médiatanács az RTL ellen az LMBTQP lobbista reklám miatt

(Kuruc.info nyomán Szent Korona Rádió)