Holland bíróság: A szülés után a gyermeknek nincs szüksége anyára

A természet törvényeivel szembemenő döntés született a hágai bíróságon, miszerint a biológiai szülő személye nem fontos egy gyermek születésekor, elősegítve ezzel a deviáns, ferde hajlamú kapcsolatok gyermekvállalási ügyét. Megérkeztünk abba a korba, amikor már mindenkinek mindenhez van joga, csak éppen akinek a jövőjéről döntenek az nem számít. A Vasárnap.hu felkavaró cikkét itt-ott saját gondolatainkkal egészítettük ki.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Egy holland bíróság úgy döntött, hogy a béranyát fogadó szülők számára kiállíthatják a gyermekük születési anyakönyvi kivonatát a biológiai (bér)anya neve nélkül.

Bár Brüsszel szerint a férfiak is szülhetnek, két férfi “egyedül nem tudta megvalósítani gyermek utáni vágyát”, így béranyát fogadtak (A természetet nem lehet megcsúfolni, a tények makacs dolgok. – a szerk.). Ennek ellenére a hágai bíróság szerint mégis mindkettőjüket bejegyezhették törvényes szülőként (sic!). A bíróság szerint a gyermeket világra hozó béranya nevét nem szükséges feltüntetni a gyermek anyakönyvi kivonatán. Ezzel a bíróság felhagy a holland családjog egyik alapelvével: mater semper certa est, vagyis az anya mindig biztos.

Az ítélet megdöbbentő, gondolja Diederik van Dijk, az NPV Care for Life keresztény életpárti szervezet igazgatója. “Így tagadod meg a gyerektől az anyját” – mondja. Van Dijk szerint ezzel az ítélettel a béranyák még sebezhetőbbé válnak a béranyaság körüli vitában.

“Sokat beszélünk a meleg párok kívánságairól, de hol vannak a gyermekek érdekei? Miért kell engedni az LMBTQ-lobbinak?”

Van Dijk is ellentmondást lát a társadalomban:

“Az örökbefogadással egyre óvatosabbak lettünk, mert nagyon fontos a származás dokumentálása. A béranyaságnál ez úgy tűnik, egyáltalán nem számít.”

A hágai bíróság januárban hozta meg a vitatott döntést, miután egy meleg (ismertebb nevén buzi – a szerk.) pár az anyakönyvi hivatalhoz fordult, de a hír a minap látott napvilágot. Mindkét férfi azt szerette volna, ha két gyermekük apjaként ismerik el őket. A pár korábban két béranyasági projektet indított az Egyesült Államokban, de míg az amerikai törvények lehetővé teszik, hogy a szülő nő lemondjon a gyermekről, Hollandiában ez egyelőre nem elfogadott, tekintettel a mater semper certa est mondásra. Ezzel a bírósági döntéssel ez az ősi elv a múlté lehet.

A hágai önkormányzat megerősítette az NRC holland napilapnak azt a gyakorlatot, hogy “anyátlanul” is kiállítják a születési anyakönyvi kivonatokat, még ha ez ellentétes is az elfogadott eljárással. A béranyát fogadó férfiak ügyvédje azt mondta, hogy a tisztviselők “egy ideig hezitáltak”, de belenyugodtak. “A politika túl sokáig hagyta ezt a dolgot, így a bírói döntés oldja meg a helyzetet” – jegyezte meg az ügyvéd.

A bírósági döntés híre néhány nappal azután érkezett, hogy Franc Weerwind, a holland jogvédelemért felelős miniszter törvényjavaslatot nyújtott be. A törvény szabályozná az altruista béranyaságot, emellett Weerwind a kereskedelmi béranyaság betiltását szorgalmazza Hollandiában. A törvényjavaslat azonban semmit sem mond a kereskedelmi béranyaság külföldi visszaszorításáról.

Ez azt mutatja, hogy a jelenlegi törvényjavaslat „egyáltalán nem megoldás a problémára” – érvel Diederik van Dijk. Aki béranyát szeretne fogadni, ezáltal inkább fordul a külföldi béranyasági eljárások felé.

„Azt mondanám: kezdje a határokon átnyúló béranyaság visszaszorításával”

– hangsúlyozza.

Ezzel a felhívással Diederik van Dijk csatlakozik az idén márciusi casablancai nyilatkozathoz. Ebben több ország szakértői a béranyaság globális betiltását szorgalmazták. Szerintük a béranyaságot nem lehet ellenőrizni, ha az országoknak eltérő jogszabályaik vannak.

(Vasárnap.hu nyomán Szent Korona Rádió)

Vessenek véget a hazai hatóságok az LMBTQP-lobbi törvénysértő, gyermek- és családellenes tevékenységének!

Egyre több lehetősége van az LMBTQP-lobbinak a gyermekmegrontásra