Lángra lobbant a szivárványos rongy Irakban

Több ezer dühös iraki siíta üzent az LMBTQP-lobbi jelképét jelentő szivárványos zászlók felgyújtásával Svédországnak, ahol a jelek szerint büntetlenül lehet az iszlám vallást gyalázni Korán-égetéssel és provokálni sertésből készült élelmiszerekkel. A “nyugati toleránsok” azok, akik ismét nem képesek elviselni egy tőlük teljesen független, távoli kultúra és vallás létezését, valamint létjogosultságát.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Több ezer feldühödött iraki tüntet második napja a bagdadi svéd nagykövetség előtt, és szivárványos zászlókat éget, miután a stockholmi Korán-akció felháborodást váltott ki az egész muzulmán világban.

Stockholm központjában Salwan Momika 37 éves iraki bevándorló oldalakat tépett ki és gyújtott meg az iszlám szent könyvéből szerdán. A Koránra előzőleg szalonnát helyezett, ami a hívőket súlyosan sértő gesztus volt. Momika ellen utólag etnikai vagy nemzetiségi csoport elleni izgatás, továbbá a tűzgyújtási tilalom megszegése miatt eljárás indult,

de előzetesen a rendőrség engedélyt adott akciójára,

ami a svéd nagykövetség előtt tüntetésbe torkollott, ami azóta tart. Több ezer feldühödött iraki tüntet már második napja a bagdadi svéd nagykövetség előtt szivárványszínű zászlók elégetésével.

A rendőrség vasárnap betontömbökkel zárta le a bagdadi svéd nagykövetség előtti utcát, miközben a tüntetők egy közeli sugárúton gyülekeztek. Az útzárra azért volt szükség, mivel a tüntetők egy csoportja szombaton bejutott a követség épületébe – áll a Daily Mail beszámolójában. Negyed órán át sikerült bent maradniuk a tüntetőknek, mielőtt a biztonsági erők megérkeztek.

A szivárványos zászló égetéséről videó is készült:

A tüntetést ismét Moqtada Sadr síita lelkész hívei szervezték, akinek mozgalma nem tagja a jelenlegi iraki kormánynak, de még mindig nagy befolyással bír.

Az EU közleményben ítélte el a svédországi Korán-égetést, és sajnálatosnak nevezte, hogy ilyen cselekményt hajtottak végre a muszlimok kiemelt ünnepén, az íd al-adha (áldozat ünnepe) napján.

Ha Pride van, akkor rendben van a közszeméremsértés

Oroszország szembeszáll az LMBTQP-lobbival: ismét mentális zavarnak tekintik a buzeranciát

(Magyar Jelen – Szent Korona Rádió)