Az ukrán ombudsman szerint a humanitárius jog megsértése volt a kárpátaljai hadifoglyok befogadása

Dmitro Lubinyec szerint Magyarország megsértette a nemzetközi humanitárius jogot azzal, hogy átvett 11 ukrán hadifoglyot. Az umbudsman azt sérelmezi hogy erről nem tájékoztatták Ukrajnát.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Ahogy arról már beszámoltunk az orosz ortodox egyház közvetítésével, az egyházak közötti együttműködés keretében, a magyar fél kérésére, az ellenségeskedésekben részt vett kárpátaljai származású ukrán hadifoglyok egy csoportját Magyarországra szállították. Ezzel kapcsolatban egyfajta nyilatkozatháború alakult ki a felek között a közelmúltban. Most az ukrán ombudsman is megszólalat a témában, és újabb vádakat fogalmazott meg. Dmitro Lubinyec azt mondta, hogy Magyarország megsértette a nemzetközi humanitárius jogot akkor,

amikor átvett 11 ukrán hadifoglyot oroszországtól, és erről nem tájékoztatta ukrajnát.

Az ombudsman szerint Magyarországnak és Oroszországnak Ukrajnán kívül a a Nemzetközi Vöröskeresztet is értesítenie kellett volna erről.  Az ombudsman a Magyarországgal szembeni vádat tartalmazó üzenetét még a Twitter-oldalán is megosztotta. Az ukrán ombudsman szerint Magyarország Oroszországhoz hasonlóan „manipulatív közleményeket” tett közzé az ügyben.

Magyarországra érkeztek a kárpátaljai hadifoglyok

Ukrán drónokkal támadták meg a Barátság kőolajvezetéket

(Mandiner.hu nyomán Szent Korona Rádió)