Először hoztak létre szintetikus emberi embriókat

Őssejtek segítségével sikerült emberi embriót létrehoznia egy nemzetközi tudóscsoportnak. Ez az első alkalom, hogy hímivarsejt és petesejt nélkül jött létre az emberi élet kezdeti fázisa. Egyre közelebb a Szép új világ szabályozott születése? A modern világ egyre sátánibb…

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Már tavaly augusztusban is megjelentek cikkek arról, hogy kutatóknak sikerült létrehozniuk a világ első szintetikus egér embrióit laboratóriumban, most pedig már emberi embriókat sikerült laboratóriumban létrehozni. A mesterséges emberi embrióhoz nem volt szükség hímivarsejtre és petesejtre sem, a kutatók őssejteket használtak a kísérlet során.

A kutatással kapcsolatban kérdések merültek fel a jogi és etikai vonatkozásokban, mivel a tudományos felfedezések üteme meghaladja a jogszabályokat.

Ezek a szintetikus embriók nem rendelkeznek emésztőrendszerrel, nincs szívverésük, sem kezdetleges agyuk, ám vannak olyan sejtjeik, amelyekből ezek kialakulhatnak.

Az emberi élet a fogantatással kezdődik. Mélyreható kérdéseket vetnek fel így ezek a “felfedezések”. Nevezhetjük-e egyáltalán embernek az ilyen embriókat? Hányat gyilkolhatnak meg a tudomány jegyében? Milyen torz lényeket hozhatnak majd világra az Istent játszó tudósok?

A modernek örülnek: műanyagból nyomtatják már a húst is

Giorgio Agamben: ​Az orvostudomány mint vallás

(Androgeek.hu nyomán Szent Korona Rádió)