Ismét lövöldöztek a makkhetesi erdőben

Egyre több migráns akar Szerbia felől átjutni Magyarországra, a fő gyülekezőhely továbbra is a határközeli Szabadka. Csupán az elmúlt két napban majdnem hétszáz illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a rendőrök. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Megint egyre több a migráns Szabadkán és a környék erdős területein. Az illegális bevándorlók addig várakoznak itt, amíg embercsempészek segítségével tovább tudnak indulni Nyugat-Európába.

Az egyik migráns azt mondta, hogy már 4-5 ezer eurót, vagyis 2 millió forint körüli összeget fizetett egy embercsempésznek azért, hogy Szabadkáig eljusson. A magyar határzár azonban már többször kifogott rajta.

“Átmenni a határon törvénytelen, illegális, csak magamat okolhatom ezért. Mi hagytuk el a hazánkat azért, hogy egy másik országba menjünk, a magyar rendőrök csak a munkájukat végzik. Nem könnyű bejutni Magyarországra” – mondta az egyik algériai férfi.

A migránsok többsége a makkhetesi erdőben tanyázik, ahova az embercsempészek taxival szállítják őket.

A helyiek egyre jobban félnek, mert a napokban ismét lövöldözést hallottak a környéken.

Korábban egy családi ház térfigyelő kamerája rögzítette a gépfegyverek hangját. A lövöldözések szinte mindennapossá váltak a makkhetesi erdőnél.

“Sok migráns van az erdőben. Hallani, hogy összetűzések vannak a csoportok között, és lövöldöznek is. Néhány nappal ezelőtt láttam, hogy kivonultak a csendőrök. Az erdő felé már senki sem mer menni” – mondta egy helyi lakos.

Eddig sem volt könnyű, de a megerősített kerítés miatt még nehezebb átjutni a magyar határzáron. Magasabb lett egy méterrel, így a migránsok nem tudnak létrát támasztani rá, ráadásul úgy alakították ki, hogy átvágni se lehessen.

Ebben az évben már több mint 55 000 migránssal szemben intézkedtek a magyar hatóságok. Csak az elmúlt két napban mintegy 700 határsértést akadályozták meg.

Halálos áldozattal is járt a migránsverekedés Szerbiában

Csónakkal szállítottak migránsokat Magyarországra

(Hirado.hu nyomán Szent Korona Rádió)