Komolyan van véve – Adam Delimhanov parlamenti képviselő megsebesült a fronton

Megsebesült Adam Delimhanov orosz parlamenti képviselő a hadműveleti zónában. A csecsenek politikusként és őszes szakállal is komolyan gondolják a harcot, nem a kényelmes irodájukból küldik a frontra meghalni az embereiket.

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Megsebesült Adam Delimhanov orosz parlamenti képviselő az Ukrajnával folytatott harcok közepette – jelentette az orosz média a nemzeti parlament alsóházának sajtószolgálatára hivatkozva. Delimhanov Csecsenföldről származik, és Ramzan Kadirov közeli munkatársa.

A nyilatkozat válaszul érkezett az ukránbarát közösségi médiában szerdán megjelent állításokra, amelyek szerint a képviselőt megölték.

Az Állami Duma, amelyben Delimhanov szülőföldjét képviseli, nem közölte azonnal sérülésének körülményeit és jelenlegi állapotát.

Korábban a nap folyamán Kirilo Szazonov ukrán politikai kommentátor egy Facebook-bejegyzésben azt állította, hogy ukrán kommandósok rajtaütöttek Delimhanov konvoján Zaporozsjei területen. Állítása szerint a támadás tüzérségi lövésekkel járt, és számos áldozatot követelt.

Az 53 éves orosz tisztviselő, akit egyesek Kadirov jobbkezeként jellemeztek, az Ukrajna elleni katonai műveletben részt vevő csecsen erők parancsnokaként is szolgált. Tavaly a donbasszi harcok során tanúsított bátorságáért országa legmagasabb katonai kitüntetését vehette át

Dmitrij Kuznyecov törvényhozótársa elmondta, hogy Vjacseszlav Vologyin, az Állami Duma elnöke beszélt Delimhanovval, aki “él és virul”, és “jókívánságait küldi”.

(Orosz Hírek nyomán Szent Korona Rádió)