Négy bölcsődést késelt meg egy migráns Franciaországban

Franciaországban, Annecy egyik parkjában hét embert, köztük hat kisgyereket késelt meg egy migráns csütörtök reggel. A bűnözőről nem rég derült ki, hogy szír bevándorló, aki nemrég kért menedékjogot az országban. A gyermekek azóta is életveszélyes állapotban vannak.

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A franciaországi Annecy városában egy szír migráns csütörtök reggel késsel támadt gyerekekre egy játszótéren.

A legfrissebb hírek szerint hat ember, köztük négy gyerek sérült meg.

Négy bölcsödés életveszélyes állapotban van.

A mentők és a rendőrök a helyszínen vannak, hogy ellássák a gyerekeket és biztosítsák a területet.

A szemtanúk szerint a férfi – aki turbánt viselt – 9:45 körül támadt a játszótéren játszó gyerekekre egy késsel, a Pont des Amours közelében. Ezt követően próbált elmenekülni, ekkor támadt egy idősebb emberre.

A bűnözőt letartóztatták – közölte Gérald Darmanin belügyminiszter a Twitteren.

A férfi szíriai migráns, aki szintén megsérült, amikor elfogták.

– írja a Le Monde.

Le Parisien azt írja, hogy a migráns támadó a hatóságok számára nem teljesen ismeretlen, menedékkérelmét Svédországban fogadták be.

A 31 éves Abdalmasih H. 2023. április 26-án kapott menekültstátuszt Svédországban, ahol tíz éve élt. Nős, a felesége svéd, közös kislányuk hároméves. A pár nyolc hónappal ezelőtt különvált, a férfi ezután legálisan, egyedül érkezett Franciaországba, ahol 2022 novemberében egy második menedékkérelmet is beadott a francia hatóságoknak, de elutasították, miután időközben Svédországban megkapta a menekültstátuszt – közölték rendőrségi források.

Az elkövetőt a rendőrök őrizetbe vették

A megtámadott gyerekek tehát bölcsödések voltak. Az Annecy-tó partján lévő parkban többosztálynyi iskolás volt jelen a támadás idején.

A megtámadott gyermekek két-három év körüliek.

Az áldozatokat az Annecy Genevois-i kórházközpontba szállították, a szemtanúkat pedig egy, a tragédia helyszínéhez közeli épületbe.

A hatóságok arra kérik az embereket, hogy kerüljék el a jardin de L’Europe és Pâquier területét.