Pártpolitikai kapcsolatok és pedofil tartalmak – Kik a hazai Antifa arcai? (nevekkel)

A februári antifa támadások óta sorra derül fény a hazai szélsőbaloldali-anarchista közeg hálózatára. Jelen írásunkban olyan antifákat hozunk nyilvánosságra, akik a nevüket és arcukat nem, vagy csak minimálisan vállalták a szervezkedésekhez, miközben nagyon is aktív háttértevékenységet folytatnak. Írásunk aktualitását az adja, hogy a napokban pedofil gyanúba keveredett a hazai Antifa. Hozzuk hát nyilvánosságra, hogy kik azok, akik annak a közösségnek a tagjai, amely közösség nem csak a járókelők elleni támadásokban volt érintett, de elfogadhatónak tartják a gyermekkorúak bántalmazását is.

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Varjú Kolletíva, a hazai anarchista közösség

Vannak, akik még nem hallottak róla, így most bevezetnénk az olvasókat az egyik hazai anarchista csoport, a Magyar Anarchista Közösség működésébe. Honlapjuk ideolgóiai weboldalként működik, ahol online lehet olvasni az anarcho-kommunizmusról, marxizmusról és egyéb eltorzult nézetekről. Ez a közeg működteti az anarchista Varjú Kollektívát.

Ennek az oldalnak a feltételezett szerkesztője a Kiskunhalason élő Kovács Márkó.

Kovács Márkó

A Kétfarkú Kutya Párt és az Antifa

Ha bárki azt hinné, hogy a Kétfarkú Kutya Párt nem több egy viccpártnál, azt ki kell ábrándítanunk. A Kutya Párt ugyanis ezer szállal kötődik az antifákhoz. Sebő Ferenc, aki a párt radikális balszárnyához sorolja magát, Anarchista Színház néven egy társulatot üzemeltet a VII. kerületi Rumbach Sebestyén utca 9. szám alatt. Itt működik a Soros Alaptvány támogatásával alapított RS9 Színház. A Sebő Ferenc által rendezett darabok témái a szexuális aberráció-, a bigámia- és a kábítószer fogyasztás legitimálása. A Zöld Szofi című darabban például a párt elnöke, Kovács Gergely alakítja Orbán Viktort, aki legalizálja a marihuánát.

A Kétfarkú Kutya Párt és a hazai Antifa között a budapesti Lass Andrea az összekötő kapocs. Lass ismert antifa és a Kutya Párt aktivistája, akinek a facebook oldala hemzseg a különböző Antifára utaló tartalmaktól.

Lass Andrea a Kétfarkú Kutya Párt március 15-ei rendezvényén, 2018-ban

Antifa tartalmak Lass Andrea facebook oldalán
Lass Andrea instagram oldala, ahol munkáltatóként a Kutya Párt van megjelölve

Lass Andrea

Ahogy fentebb írtuk, Lass ismert az Antifa közegben. Több anarchista zenekar tagjával is szoros kapcsolatot ápol, akik közül az egyik Mácsik Balázs, a Francesco és a Haverok nevű antifa zenekar gitárosa.

Mácsik Balázs (balszélen) Újvidéken
Lass Andrea és Mácsik Balázs

A Kétfarkú Kutya Párt másik Antifa tagja Solymosi János, Lass Andrea barátja.

Solymosi János

Az Antifa szegedi sejtjei

A legaktívabb Antifa közösségi és információs oldallal a fővárosiak rendelkeznek AntifaInfo Budapest néven, azonban Szegeden is működik egy csoportosulás, amelynek tagjai 2 éve nyáron LMBTQP partit tartottak a városban. A szegedi antifák (egészen pontosan annak iskolás punk tagozata) korábban a Mi Hazánk utcai fórumát próbálta megzavarni.

A szegedi Antifa “ütőképes brigádja”

A szegedi antifák egyik ismert és elkötelezett embere a szintén még középiskolában tanuló Bella Csaba, aki feltételezhetően szintén ezer szállal kötődik a Varjú Kollektívához.

Bella Csaba

Szintén Szegeden élő szélsőbaloldali Szabó Dániel. Ismerősei között fellelhető az a Baki László név alatt futó profil, amely alatt Budapesten megrendezésre kerülnek a kommunista vitaestek. Szabó szintén nem ismeretlen a néhai Táncsics-Radikális Balpárt köreiben. Jelen volt a Budapesten működő BK41 – Köztér nevű szélsőbaloldali klub egyik rendezvényén, ahol az Antifával szoros kapcsolatot ápoló Hortobágyi Anna közgazdásszal közösen mutatkozott. Hortobágyi tevékenységeiről itt írtunk bővebben. Információink szerint a Központi Statisztikai Hivatal elbocsátotta projektmenedzseri állásából Hortobágyi Annát, miután nyilvánosságra kerültek szélsőbaloldali kapcsolatai, amelyek között megtalálható az a Szabó Péter is, aki a jobboldaliak terrorizálására buzdított februárban.

Szabó Dániel (a kép balszélén) a Balpárt összejövetelén a budapesti BK41 – Köztér nevű szélsőbaloldali klubban

“Vörös szittya” szociológus a Hallgatói Szakszervezetből – Lipusz Balázs, az antifa csoportokat és az ellenzéket összekötő kapocs

Lipusz Balázs neve nem ismeretlen a szélsőbaloldali közegben. Az ELTE-n szociológiát tanuló fiatalember nem csupán a Mérce egyik publicistája, hanem valamennyi baloldali esemény résztvevője is. 2018-ban a túlóratörvény elleni tüntetés egyik szónoka volt, 2020. március 1-jén pedig az antifákkal tüntetett a budapesti Fővám téren Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulóján. Lipusz a Varga “Nefelejcs” Gergőékhez tartozó Vörös Szittya Kollektíva tagja. Ezekben az adásokban gyakran vesz részt Artner Annamária közgazdász, a Milton Friedman Egyetem oktatója, aki szintén közismert a szélsőbaloldali közegben, és együtt szerepel Varga “Nefelejcs” Gergőékkel a Vörös Sittyában.

Lipusz Balázs
Lipusz Balázs antifák társaságában a Fővám téren, egy baloldali tüntetésen

Antifák Veszprémben

Veszprém városának fontos szerepe volt abban, hogy a kereszténység, mint nemzetmegtartó erkölcsi erő meghonosodjon a Magyar Királyság területén. Éppen ezért elkeserítő, hogy még a “királynék városa” sem mentes az anarchistáktól. Sőt, a Füchsel Viktória által üzemeltetett Terem miatt a veszprémi antifa közösség jelentősnek számít.

Közéjük tartozik Molnár Zsolt Dániel és Pintér Kálmán.

Molnár Zsolt Dániel

Pintér Kálmán

Megtámadta az Antifa a gyermekeik megrontása ellen békésen tüntető szülőket Kaliforniában

Tombol az antifa Lipcsében a Hammer-bande elleni “ítélet” miatt

(Szent Korona Rádió)