Kína szerint elmúlt az idő, amikor néhány nyugati ország beavatkozhatott mások belügyeibe

A nemzetközi közösség nem fog elfogadni olyan szabályokat, amelyek az Egyesült Államok és az országok egy kis csoportjának öncélú céljait szolgálják. Jelentette ki a kínai külügyminisztérium. Habár egyáltalán nem támogatjuk a sötétlelkű kínai kommunista vezetést, nem értünk egyet csöppet sem a világnézetükkel, viszont nyilatkozatuk is mutatja, hogy egyre hangosabbak azok a hangok, amelyek előrevetítik az USA hegemóniájának megszűnését.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Szombaton a G7-országok közleményt adtak ki a hirosimai csúcstalálkozót követően. A dokumentum nagy része Kínára összpontosított. Az országok különösen Tajvannal, a Dél-kínai-tengerrel, valamint az emberi jogokkal és Kína “nem piaci gyakorlataival” kapcsolatos aggodalmukat fejezték ki.

“A nemzetközi közösség nem fogadja el azokat a nyugati szabályokat, amelyeket a G7-ek által uralt ideológiai és értékrend irányít, még kevésbé azokat a szabályokat, amelyeknek egy kis országcsoport személyes érdekeit és az “amerika az első” (elvét) kell szolgálniuk”

– áll a közelményben.

A nyilatkozat hangsúlyozta, hogy “örökre elmúlt” az a korszak, amikor néhány fejlett nyugati ország saját vágyaitól vezérelve beavatkozott más országok belügyeibe, és “rátette a kezét” az egész világra.

A kínai külpolitikai ügynökség megjegyzi, hogy a G7-nek “újra kellene gondolnia a tevékenységét és irányt kellene változtatnia”

A G7 elnöksége 2023-ban Japánhoz került. A G7-ek csúcstalálkozója május 19-én kezdődött a japán Hirosimában, és május 21-ig bezárólag tart. Erre a japán városra dobta egyik atombombáját az Egyesült Államok.

Macron – Európának csökkentenie kell az Egyesült Államoktól való függőségét

Az már nem tetszik az USA-nak ha őket korlátozzák szankciókkal

(Orosz Hírek nyomán Szent Korona Rádió)