Letartóztatták a borsodi fiatalt, aki az iskolai lövöldözésekkel szimpatizált – A szakértő szerint beszámítható (Frissítés)

Letartóztattak egy fiatalkorút, amiért az nyíltan hangot adott fegyver imádatának és a gyilkolás iránt való érdeklődésének. A bíróság szerint megáll az emberölés előkészületének gyanúja.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az anyját is meg akarta ölni, viszont beszámítható (Frissítés)

B. Levente egy olyan internetes csoport tagja volt, ahol az iskolai lövöldözések elkövetőit bálványozták. Magántanulóként a napjait otthon töltő kamasz teljes nyíltsággal írt arról, hogy lövi le volt általános iskolájának diákjait, öli meg anyját, gyújtja fel a lakásukat. Levelezőtársai annál jobban lelkesedtek, minél vadabb dolgokat írt, biztatták, örültek, hogy ismernek egy olyan jövőbeli iskolai lövöldözőt, aki nem gyáva megvalósítani, amit eltervezett. Egyikük az írta:

“Istenem, a barátom híres lesz. Gyilkolj, vadállat, gyilkolj!”

A miskolci fiú tervét azzal magyarázta, hogy számtalan bántás érte az általános iskolában, ahová nemrég újra elment, felvételeket készített az épületről.

Jogi képviselője, Lichy József ügyvéd azt mondta, a levelezés az interneten megtörtént, azon nincs mit szépíteni, tagadni, de a védence által leírtak komolyságát erősen vitatják, hiszen valószínűleg igazából nem készült ő semmire, csak figyelmet és elismerést akart ilyen felfoghatatlan formában kicsikarni. A lap beszélt korábban a fiú édesanyjával, aki szintén kizártnak tartotta, hogy Levente bárkinek ártani akart volna.

A tinédzser elfogása után egy nevelőintézetbe került, ahol felakasztotta magát a radiátorra, de a felügyelők még időben észrevették, hívták a mentőket. Azóta visszakerült ugyanoda, nehezen viseli, hogy a többiek ordibálnak vele és kiközösítik. Közben elkészült elsődleges elmeorvosi vizsgálata, a szakértő szerint nem szenved kóros elmeállapotban, vagyis büntethető. Szerencsére nem mentették fel azzal a tettei alól, hogy beszámíthatatlannak állítják be, hanem az elmeorvosi vizsgálat eredményei szerint megállapították büntethetőségét. Így talán a tetteivel arányos büntetést szabnak ki rá.

Korábban írtuk:

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a fiatalkorúnak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint különböző közösségi platformokon a világban elkövetett iskolai lövöldözések iránti szimpátiájának adott hangot, lőfegyvert használókról, fegyveres konfliktusokról, bűnözőkről posztolt, és kifejezte azt a vágyát, hogy maga is fegyvert használhasson – közölte a Miskolci Törvényszék vasárnap.

A nyomozás jelenlegi állása szerint a fiatalkorú gyanúsított cselekménye emberölés előkészülete bűntettének megállapítására alkalmas.

Egy hónapra tartóztatták le, mert a bíróság szerint attól lehet tartani, hogy a gyanúsított megsemmisítene bizonyítékokat, vagy, ami még rosszabb, valóban el is követne bűncselekményt.

A végzés nem végleges, de ha azzá válik, a fiatalnak javítóintézetbe kell mennie.

Keresztény iskolában mészárolt egy transznemű Amerikában (Videókkal frissítve)

(Vadhajtások és 24.hu nyomán Szent Korona Rádió)