Kegyelmet kaptak a Hunnia-ügyben elítéltek! (Frissítve)

Most érkezett a hír, hogy Budaházy György és a többi hazafi megkapta a köztársasági elnökasszonytól a kegyelmet. A Sándor-palota közleményében immáron olvashatjuk a kegyelem tényét. Megszólalt Budaházy Edda, Gaudi-Nagy Tamás is. 

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Budaházy Györgyöt kiengedték (Frissítés) 

Korábban írtuk:

Budaházy Edda közölte a jó hírt szerkesztőségünkhöz eljuttatott videóban.

A Sándor-palota közleménye 

A pápalátogatás hete különleges alkalom arra, hogy az államfő  kegyelmezési jogkörével éljen.

Ezért a köztársasági elnök arról döntött, hogy ebből az alkalomból széles körben ad kegyelmet.

A köztársasági elnök mások mellett kegyelmet adott a Hunnia-perként ismertté vált ügyben jogerősen elítélteknek is, akik esetében a szabadságvesztés felfüggesztéséről döntött.

A Pesti Srácoknak több érintettet is sikerült elérnie 

Az alábbi bekezdéseket szó szerint vettük át a Pesti Srácok cikkéből.

Megkerestük Gaudi-Nagy Tamást, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat vezetőjét, Budaházy György egyik jogi képviselőjét aki azt mondta, hatalmas jelentőségű, örömteli döntés, hogy végre véget érhet a gyurcsányi koncepció szerinti meghurcolt hazafiak kálváriája.

Az időzítés is kiváló,  mivel ismert hogy a Szentatya különösen szívügyének tekinti a meghurcoltak sorsát. Fontos emlékeztetni arra, hogy több mint 14 év eljárás után került sor erre  az elnöki mentesítésre, miután az igazságszolgáltatás ebben az ügyben csődöt mondott

-fogalmazott az NJSZ vezetője.

Gaudi-Nagy Tamás hozzátette, köszönetet mond minden érintett meghurcolt és hozzátartozóik nevében és mindazok nevében, akik hosszú évek óta küzdöttek velük, vagy akár mostanában csatlakoztak a szabadságért folytatott küzdelemhez.

Szeretnénk köszönetet nyilvánítani Novák Katalin elnök asszonynak és Varga Judit miniszter asszonynak, hogy ezt a bátor, igazságos és méltányos döntést meghozták

-hangsúlyozta a nemzeti jogvédő.

Mint mondta, végre kinyílhat a tömlöcajtó a rabok számára és visszatérhetnek családjaikhoz és folytathatják, a bíróság szerinti is társadalmilag hasznos tevékenységüket, szeretteik és hazánk boldogulása érdekében.

Mivel Budaházy György éppen az engedélyezett telefonbeszélgetésre hívta a váci börtönből jogi képviselőjét, Gaudi-Nagy Tamást, közvetlenül őt is meg tudtuk kérdezni, mit szól a régóta várt elnöki döntéshez.

Nagyon köszönöm elnök asszonynak, miniszter asszonynak hogy végre megszabadítottak ettől a tehertől. Döntésüket nem lehet elválasztani attól, hogy milyen sok ember állt ki mellettünk. A köszönet jár a Budaházy Bizottság az Igazságtételért  tagjainak, minden közéleti szereplőnek, mindenkinek, akik kiálltak mellettünk, miden magyarnak, akik bármit is tettek értünk, támogatást adtak, imádkoztak, aláírták a szabadulásunkért indított petíciót. E nélkül nem sikerült volna

-emelte ki Budaházy.

Hozzátette, köszönet illeti Ferenc pápát is, aki a látogatásával alkalmat teremtett ennek a kegyelmi eljárásnak.

Remélem hogy a haza szolgálatában meg tudom még hálálni 

-jegyezte meg végül.

Telefonon elértük Fábián Róbert védőjét, Enzsöl Pétert is. Az erdélyi gyógytornász, bioméhészt és családját a PestiSrácok.hu a Hunnia-portrék sorozatban is bemutatta.

Enzsöl Péter azt mondta, már tájékoztatta is ügyfelét a kegyelmi döntésről, aki rendkívül megkönnyebbült. Felesége pedig már el is indult Tiszalökre a börtön elé, hogy ott várja a férjét.

Ügyfelem mindvégig bízott ebben a kegyelemben, de az utóbbi időben éreztem rajta, hogy egyre nehezebben viseli a fogvatartást. Talán azt mondhatom, hogy a jelentős enyhítés ellenére a jogerős ítélethirdetés óta eltelt időt nehezebb volt számára mint korábban, az elmúlt csaknem 15 évi alatti megannyi jogi megpróbáltatás

-mondta a védő.

A kegyelemről úgy fogalmazott, ez egy ritka megoldás, nem mindennapi döntés, de a Hunnia-ügy sem mindennapi. Mindvégig azt mondták, és a védőbeszédében is azt hangsúlyozta, hogy ez lenne a legjobb feloldása a másfél évtizede húzódó eljárásnak.

(Szent Korona Rádió)