HVIM flashmob: El a kezekkel José Antoniotól! / ¡José Antonio no se toca!

José Antonio Primo de Rivera
A spanyol baloldali kormányzat temetők és sírok ellen indított támadást, a baloldali emlékezetpolitika már a temetőkben sem hagy békét a politikai ellenfeleinek. José Antonio Primo de Riverának, a falangizmus alapítójának sírja is ennek eshet most áldozatul. Ezért hív a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom flashmobra a budapesti spanyol nagykövetség elé, 18 órára.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Pedro Sanchez szélsőbaloldali spanyol miniszterelnök 2018-ban foglalta el a hivatalát, és azóta következetesen harcol a Spanyol királyság és a spanyol nemzet hagyományai ellen. Ebbe illeszkedik a baljós csengésű „demokratikus emlékezet”-ként hivatkozott törvény is, melynek értelmében Spanyolország nagyjait kihantolják, hogy ne illethesse őket olyan kultusz, ami egyébként ezeknek a személyeknek kijárna.

2023. április 24-én, hétfőn a spanyol hatóságok az 1936-ban kivégzett José Antonio Primo de Riverát – jobboldali politikus és a Falange alapítója – exhumálják, földi maradványait az Elesettek Völgyéből eltávolítják, majd elmondásuk szerint egy diszkrét helyszínen újratemetik. Ezt nem részletezték, de a kommunizmus óta tudjuk, hogy ez jeltelen sírt, kegyeletsértést is jelenthet akár.

Az exhumálás ellen a helyileg illetékes katolikus egyházi vezetés is szót emelt, hiszen a katolikus temető esetén az állam egyoldalúan, pusztán politikai alapon nem dönthet az újratemetésről. A sír jelenleg Madrid mellett, az Elesettek Völgyében található, ahol a spanyol polgárháború halottai nyugszanak. Érdekesség, hogy mind jobb- mind baloldali harcosokat is temettek el itt. Franco tábornok sírja is itt volt, míg 2019-ben az ő földi maradványait is elvitték politikai döntés alapján.

Az ilyen újratemetések az egyházi joggal sincsenek összhangban. Az illetékes katolikus egyházi méltóságok sérelmezték, hogy a kormányzat a vallásgyakorláshoz való jogot is megsérti, hiszen a fegyveres erők tagjai mintegy megszállták az Elesettek völgyét, megtiltva a misézést, lehetetlenné téve a hitéletet.

Elesettek Völgye

Mindez baloldali nyomásra történik. A jelenlegi kormányzat célja, hogy a XX. századi jobboldali rendszer egykori vezetőinek az emlékét is eltörölje.

Európa több pontján, így Magyarországon is felemeljük a szavunkat a baloldali elnyomás és az eltörlés kultúrája ellen!

„Spanyolok: »José Antonio meghalt« – írják az újságok. A Falange kijelenti, hogy José Antonio él. Mi tehát az élet, s mi a halál? Az élet halhatatlanság… A mag nem vész el, hanem napról napra megújul, új erővel és frissességgel. Ez az élet, ma, José Antonio.” (Francisco Franco)

A HVIM flashmobbal tiltakozik a spanyol kormány, a spanyol hatóságok barbár gyakorlata ellen.

A vármegyések ezért mindenkit, akit ez felháborít, ma 18 órára a spanyol nagykövetséghez hív, hogy mutassuk meg a spanyol bajtársainknak, hogy nincsenek egyedül ebben a harcban!

(Szent Korona Rádió)