“Erdély román föld” – skandálták a románok Novák Katalinnak

Gyűlöletcunami zúdult szerdán Novák Katalinra, miután felavatta Kölcsey szobrát Nagykárolyban. A románok szerint ez provokáció volt, a tiltakozók román zászlók kifeszítése mellett azt skandálták, hogy “Erdély román föld és a románoké”.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Novák Katalin avatta fel szerdán Kölcsey Ferenc ülőalakos szobrát Nagykárolyban, az esemény helyszínére azonban a Calea Neamului (Nemzet Útja) és vezetője, Mihai Tîrnoveanu tiltakozást szervezett – írja a transtelex. Több tucatnyi román nacionalista tüntető vonult fel a nagykárolyi polgármesteri hivatal előtt, ahol a program szerint 17 órától került sor Kölcsey Ferenc szobrának felavatására.

A tiltakozók egy hatalmas román zászlót feszítettek ki és magyarellenes skandálással, kolompolással várták az esemény kezdetét, mivel provokációnak tartották, hogy az ünnepségen részt vesz Novák Katalin köztársasági elnök is. A tiltakozók a nemzeti színű zászlók mellett molinókat is hoztak magukkal, melyeken többnyire azt üzenték, hogy

“Erdély román föld és a románoké”.

A tüntetők képviselői korábban sértőnek és irredenta lépésnek nevezték Novák Katalin látogatását.

A rendezvény biztostására nagy erőket mozgósítottak a román hatóságok, rengeteg rendőr, csendőr biztosította az esemény helyszínét. A szobor környékét három órával a rendezvény előtt lezárták, csakis alapos ellenőrzést követően engedték be a résztvevőket – írta a román Telex.

Sepsiszentgyörgy zászlaja miatt lángolt fel a román sovinizmus

Egyre közelebb Nagy-Románia?

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)