Vallásmentes övezeteket hoznak létre a gyermekmészárszékek körzetében

Angliában és Walesben megtiltanák a csendes imádkozást az abortuszklinikák közelében, mivel szerintük az megfélemlítésnek, zaklatásnak vagy beavatkozásnak tekinthető a magzatgyilkosságra készülő nőkkel szemben. Ugyan hazánkban még nem hoztak ilyesfajta jogszabályt, azonban szükséges, hogy kifejezzük álláspontunkat a magzatok védelmében: csatlakozzunk a HVIM által szervezett abortusz-ellenes kiálláshoz!

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A brit alsóház nemrég jóváhagyta azt a jogszabályt, amely pufferzónák létrehozását irányozza elő az abortuszklinikák körül, és amely a kijelölt területen többféle tevékenységet megtiltana, beleértve a csendes imát is. A jogszabály ellenzői a törvényjavaslat elfogadását az egyéni szabadság elleni csapásként értékelték az Egyesült Királyságban.

“A mai szavazás vízválasztó pillanatot jelent az alapvető jogok és szabadságjogok számára hazánkban. A parlamentnek lehetősége volt arra, hogy elutasítsa a kriminalizálását a szabad gondolkodásnak, amely abszolút jog, és garantálja az egyéni szabadságjogokat mindenki számára. Ehelyett a Parlament a cenzúra támogatása, és az olyan békés tevékenységek kriminalizálása mellett döntött, mint a csendes ima és a konszenzusos beszélgetés”

– mondta Jeremiah Igunnubole, az ADF UK jogi csoport jogi tanácsadója.

“Ma az abortuszról van szó. Holnap egy másik vitatott politikai téma tárgya jöhet. Az alapelv továbbra is az, hogy a kormány soha nem büntethet meg senkit az imádságért, nemhogy a csendes imáért, vagy a békés és konszenzusos beszélgetésért”

– tette hozzá.

A törvényjavaslat 150 méteres pufferzónát hozna létre az abortuszintézmények előtt Angliában és Walesben. Megtiltaná a megfélemlítést, zaklatást vagy beavatkozást azokkal szemben, akik abortuszon akarnak átesni, vagy akik ilyen jellegű ellátást nyújtanak. A jogsértést pénzbírsággal büntetnék, ami változás a korábban javasolt büntetéshez képest, amely börtönbüntetést helyezett kilátásba a törvény megszegése esetén. A jogszabály emellett megtilt minden olyan cselekményt, amely befolyásolja bármely személy döntését az abortuszhoz való hozzáférés, az abortuszszolgáltatás nyújtása vagy annak elősegítése tekintetében.

Alithea Williams, a Society for the Protection of Unborn Children közpolitikai menedzsere arra figyelmeztetett, hogy a pufferzóna-törvény “azt jelenti, hogy az átlagpolgárokat bűnözőnek bélyegzik és bénító pénzbüntetéssel sújtják, amiért békésen tiltakoznak és segítséget nyújtanak a rászoruló nőknek. Nagyon kiábrándító, hogy a képviselők még azt a szerény módosító indítványt is elutasították, amely azt próbálta biztosítani, hogy a gondolatbűnözés ne kerüljön be az Egyesült Királyság törvényei közé” – mondta Williams.

“Hallották Isabel Vaughan-Spruce felháborító példáját, akit letartóztattak, mert csendben imádkozott Birminghamben, és úgy döntöttek, hogy ennek országszerte meg kell történnie” – tette hozzá a politikus.

Több település már bevezette az abortuszklinikák körüli pufferzónát létrehozó “védelmi” rendeleteket. Adam Smith-Connort 2022 novemberében Bournemouthban megbírságolták, amiért egy abortuszklinika előtt imádkozott. Isabel Vaughan-Spruce-t, a March for Life UK társigazgatóját és Sean Gough atyát, a birminghami érsekség papját februárban felmentették az ellenük felhozott összes vád alól, miután azzal vádolták őket, hogy megszegték a birminghami tanács védelmi rendeletét, mert egy abortuszklinika előtt imádkoztak.

Macron “nőnap” alkalmából a magzatgyilkosság alkotmányos joggá válását támogatta

Eltiltották a francia papot, amiért ellenezte az abortuszt prédikációjában

(V4NA nyomán Szent Korona Rádió)