Az orosz csapatok már Bahmut több mint kétharmadát ellenőrzik, mindeközben Kadyrov vérdíjat tűzött ki a vallásgyalázó ukrán katonák fejére

Az orosz egységek Bahmut területének mintegy 70 százalékát vonták ellenőrzésük alá – közölte Jan Gagin, a donyecki régió megbízott vezetőjének tanácsadója.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Gagin a Rosszija 24 tévécsatornán azt is elmondta, hogy az ukrán fegyveres erők megpróbáltak ellentámadást indítani, és Csasziv Jar irányából behatolni a városba, de terveiket meghiúsították. Azt mondta, hogy a városban mintegy tízezer ukrán lehet.

Gyenyisz Pusilinnak, a donyecki régió megbízott vezetőjének pénteki beszámolója szerint a Wagner-csoport harcosainak sikerült beékelődniük a Vosztokmas vállalat területére, amely az Artemivszki Színesfém-feldolgozó üzem (AZOM) északi részén található. Elmondása szerint a rohamegységek tovább nyomulnak a városközpont felé, északi és déli irányba szorítva ki az ukrán erőket.

Az orosz ellenőrzés alá került területek több településéről jelentettek a helyi hatóságok ukrán tüzérségi támadást. Donyeck városban és Madrikine községben két civil életét vesztette.

Pár napja bejárta egy felvétel a médiát, amin az látható, hogy egy ukrán katona társaival együtt szalonnát eszik a Koránról, aztán elégeti a muszlimok szent könyvét. Ramzan Kadirov nem hagyta szó nélkül ezt a vérlázító vallásgyalázást. Ötmillió rubel (mintegy 24 millió forint) jutalmat ígért az ukrán katona likvidálásáért, hozzátette: ha élve hozzák el neki, tízmillió rubelt hajlandó kifizetni érte.

Amerikai zsoldos: A frontvonalon a várható átlagos élettartam körülbelül négy óra lehet

Kadyrov: Az USA lerombolja a hagyományokat (frissítve: 2022.12.18.)

(Euronews.com nyomán Szent Korona Rádió)