Vér folyt Esztergomban… Fanniért

Második alkalommal került megrendezésre Esztergom-Kertvárosban a Nemzeti Véradás nevet viselő esemény a Tábori Betyárok és a Betyársereg Esztergomi Klánjának szervezésében. Idén sajnos különös apropója is volt, ugyanis egy bajtárs lányának volt szüksége vérre, így irányítottan adtak vért a hazafiak.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

 

Egészen elképesztő összefogásról tettek tanúbizonyságot a jelenlévők március 4-én a II. Nemzeti Véradáson. Az ország minden tájáról érkeztek az ismert nemzeti szervezetek képviselői Esztergom-Kertvárosba a Tóth István által üzemeltetett Aranykorsó-Betyárbástya üzlethelyiség véradóhellyé átalakított termébe. A nagy sikert mi sem biznyítja jobban, mint, hogy 64 fő tudott vért adni, túlszárnyalva ezzel a tavalyi szintén nem kevésnek számító 47 főt. A betyárok minden véradót vendégül láttak egy tál finom bográcsgulyásra.
16 új véradót is köszönthettek az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai, akik profizmusukkal és kedvességükkel szintén hozzájárultak az esemény sikerességéhez.

Pisti, a rendezvény megálmodója és életre hívója az alábbi közleményt adta ki a véradás után:

“Megcsináltuk!!!
Sok mindent érzelmesen kellene írnom, mert van alapja, de az nyálas lenne, az meg nem az Én stílusom!
Mint 2022-ben is közösen értük el azt az eredményt amire büszkék lehetünk, most 2023-ban is közösen értük el és sikerült felülmúlni a tavalyi évet, amit az új hozzánk csatlakozóknak külön köszönet! Idén 65-en önzetlenül adtátok a véreteket , volt aki nem kevés km-t utazva (Bp, Eger, Cegléd, Velence stb)
Az idei szervezésnek mint tudjátok volt egy plussz apropója Fanni közelgő műtétje, sokat segítettetek ennek sikerességében, ezért külön köszönet nektek! Fanni tegnap egy posztban mindenkinek meg köszönte és hálás nektek!
A véradókon kívül nagy köszönet minden támogatónak, segítő embernek!
A Vác OVSz munktársainak!
A Vöröskeresz munkatársának mint szervező Hertlikné Ágotának!
Anyagi támogatásért Zoli barátunknak és a Body shop 17-nek.
Vitnyédi Zsiványoknak akik a főzést magukra vállalták!
Esztergom Tábori Betyároknak!
Esztergom B.S.
Az állandó csapatnak egy plusz *5
Noja, Ági,Ildi,Erika, Feri 1, Máté, Dani, Feri 2,
Jövőre ismét várunk mindenkit!”

 

A Betyársereg üzenete: Köszönjük hazafiak! Véretekkel életet mentettetek!

Életet mentett a Betyársereg kőszegi tagja

(Szent Korona Rádió)