Miért igazságtalan a mostani ítélet a Hunnia-ügyben? Családapák kerülnek 4-5 évre ténylegesen börtönbe!

Ahogy tegnap beszámoltunk róla, ítélet született a Hunnia-ügyben. Továbbra is fontos az elnöki kegyelem, ugyanis sokgyermekes családapák kerülhetnek 4-5 évre fegyházba, kedvezmények nélkül, milliós bűnügyi költségeket fizetve közben! Néhány tényt tisztázzunk a “korrektnek” tűnő megismételt másodfokú ítélet kapcsán, mert sokan azt hiszik, hogy már letöltötték a most kiszabott “enyhe” büntetéseket. Hát sajnos nem így van!

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A megismételt másodfokú, javarészt jogerős ítélet tényei mutatják, hogy továbbra is követelni kell a köztársasági elnökasszonytól a kegyelem megadását a többi elítéltnek-vádlottnak is:
– A 4,5 és 5 év letöltendő szabadságvesztésről szóló ítéletek tényleges letöltést jelentenek, kedvezmények nélkül. Magyarul: “le kell ülniük” a kiszabott éveket, nem felezik, nem számít be a jó magaviselet, mert a bűnszervezeti és terrorista minősítés miatt erre nincs mód!
– Budaházy Györgyön kívül fél, maximum egy éveket töltöttek előzetesben a többiek (a házi őrizet 5 napja számít 1 napnak, a lakhelyelhagyási nem számít, sem az egyéb vegzálások). Budaházy Györgynek kell körülbelül 2,5 évet még bent töltenie rácsok mögött, de a többieknek 4,5-5 éveket! Valljuk be, hogy a 2,5 év sem kevés, nemhogy a 4,5-5 év.
– Sokgyermekes családapák kerülnek ismét rácsok mögé. Van, aki 6 gyermeket nevel, többen 2-3 gyermeket.
– Négy vádlott esetében még nem ért véget az eljárás, ők lehet, hogy még több évet kapnak. Esetükben még az sem mondható el, hogy lezárult volna az ügy…
– Összesen 20 millió forintos bűnügyi költségről van szó, többek esetében ez 2-3 millió forintot jelent, amit elvileg már – mivel jogerős ítélet született-, el kellene kezdeniük befizetni.
– A bíró azért szabott ki a minősítésekhez képest enyhe ítéletet, mert nem tudott kevesebbet adni (5-15 év között büntethető cselekményekről és minősítésekről van szó), de a köztársasági elnök pontot tehet a 14 éve tartó huzavona végére!

A bíró a szóbeli indoklásában elismerte, kimondta, hogy nem terroristák a vádlottak és a társadalom hasznos tagjairól van szó! Gyakorlatilag ő maga indokolta meg a kegyelem jogosságát és szükségességét!

A fentieket azért tartottuk fontosnak leszögezni, mert sokan azon a téves állásponton vannak, hogy a hazafiak már “letöltötték” a büntetéseket és nem, vagy csak pár hónapra kell bevonulniuk a kedvezmények miatt.

Minden perc igazságtalan, amit a rácsok mögött, illetve az eljárás által zaklatva, hatóságok által vegzálva töltenek a családok! Ezen sorok írója ott állt az ismét elhurcoltak mellett, és szemükbe nézve nem az érződött, hogy örömmel vonulnak börtönbe, nem örömkönnyeket láttam, amikor a családjuktól, gyermekeiktől elszakítva indultak meg azonnal letölteni az büntetésüket. Kötelességünk kiállni mellettük és küzdeni a szabadságukért!

Mindenki terjessze a fenti megállapításokat és írja alá a kegyelmet kérő petíciót: www.szabadsagot.com

(Szent Korona Rádió)