Vegzálás a határon, kialakuló botrány az UEFA Európa-liga meccs körül

A vonatról mindenkit leszállítottak (kocsinként), átvizsgálták őket, személyi iratokat kértek, majd a katonák kutyákkal felszálltak a vonatra, és a csomagjaikat kipakolva, szétdobálva mindent átellenőriztek.” – számolt be az egyik Németországba tartó szurkoló ismerőse. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Nem felhőtlen az örömük azoknak a Ferencváros szurkolóknak, akik ma estére igyekeztek Leverkusenbe megnézni kedvenc csapatuk nyolcaddöntő-beli meccsét. A határnál ugyanis -ahogyan ezt már egy magunkfajta jobboldali megtapasztalhatta- vegzálták őket, szándékosan akadályozták és ellehetetlenítették továbbhaladásukat az ellenőrzést végző rendőrök.

Ha kicsit megerőltetjük a memóriánkat nem nehéz visszaemlékezni arra az esetre, mikor tapasztalhattunk ehhez hasonló “alapos” átvizsgálást: idén februárban, amikor is német és spanyol bajtársakat tartóztattak fel Németországban, akik hazánkba igyekeztek a becsület napi rendezvénysorozatra. Joggal merül fel a kérdés, hogy vajon hogyan sikerült ezt a szigorú rendszert kijátszaniuk azoknak a német antifa terrorista bűnözőknek, akik viperával és gázsprével támadtak magyar emberekre fényes nappal Budapest utcáin? Természetesen a kérdés költői, hiszen ugyanaz a kettős mérce működik most is: a Ferencváros szurkolóknak üzengető német baloldali, antifasiszta szurkolók már megkezdték a hangulatkeltést és fenyegetést különböző portálokon és ahelyett, hogy ezekre a valóban veszélyes elemekre fordítanának több energiát inkább a Ferencváros drukkereket veszik elő és teszik tönkre németországi kiruccanásukat.

A szerelvény nem mehetett keresztül Ausztrián, ezért Budapestről Szlovákián és Csehországon át vezet az útja Németországba, ahol Drezdában is megállt. Az Index információi szerint a szurkolóknak rengeteg feszült pillanatot okozott a fennakadás.

 

 

A szurkolóknak is elege van a meccsekre bevitt LMBTQP propagandából

A vármegye kiáll a meghurcolt dunaszerdahelyi szurkolók mellett

(Index nyomán Szent Korona Rádió)