Kezdődik a soviniszták felvonulása Kárpátalján? Vagy éppen megakadályozzák az önvédelmet?!

A Szent Korona Rádió információ szerint Csapon, a mai napon (2023.03.03.) “skinhead” szervezet rendezvénye várható. Mint ismeretes: a kárpátaljai magyarságot kényszersorozásokkal fizikailag fogyasztják, miközben harmincezer hrivnyát kap az a magyar család, aki ukrán iskolába járatja a gyerekeit. Az ukránok elnyomása állandósult. Azonban ez a mostani eset több, mint érdekes.

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A csapi akció híre úgy látott napvilágot, hogy a helyi magyarságot értesítették arról, hogy gyakorlatilag zárkózzanak be, gyermekeiket ne engedjék az állomás közelébe, ahova egy “skinhead” szervezet, a Redan jelentett be összejövetelt.

A felhívás utolsó bekezdése is érdekes, hogy miért fenyegetik büntetőjogi felelősséggel a “résztvevőket”. Lássuk a felhívást, majd fejtsük meg együtt a “feladványt”:

Kik ezek?! PMC Redan és Redan

Ukrajnában nem egyedi eset, hogy egy nevet több szervezet visel. Nincs ez másképp a Redan esetében sem, de ilyen például a Karpatszki Szics is, amelynek állítólagosan van egy nem soviniszta verziója, bár erre vonatkozóan nem láttunk konkrétumokat.

A “PMC Redan” azzal került be a hírekbe februárban, hogy az ukránok szerint oroszajkú fiatalok több nagyobb városban (Kijev, Harkov, Lviv stb.) megpróbáltak összecsapásokat kieszközölni az ukrán lakosság és az orosz (vagy más, elnyomott kisebbség) között.

Nem látunk tisztán, mert az ukrán hatóságok (is) dezinformálnak, orosz felforgatásként értékelve a Redant: A következő verziókat látjuk életszerűnek:
1. Az ukrán soviniszták vonulnak fel Csapon, megfélemlíteni a magyarokat.
2. Ukrajnában élő, nem-ukrán fiatalok önszerveződő akciójáról van szó a kisebbségek elnyomásával szemben.
3. Az orosz szolgálatok zavarkeltő akciója.
4. A Redan (PMC Redan) olyan fiatalok gyűjtőhelye, akik az agressziójukat ki akarják élni szerepjátékok ihlette formákban
5. A fenti verziók valamilyen kombinációja.

Ha valóban egy orosz kísérletről van szó, akkor miért nem számolták már fel a csoportot?! Ezek a “fiatalok” miért nincsenek a fronton, hogyhogy engedélyezik a jelenlegi hadiállapot alatt a tevékenységüket?!

A helyiek félelemben élnek: a mai napon sokan nemhogy az állomás közelébe, de az iskolába se engedték el a gyereküket.

A háború, a hatalmas mozgósítások és kényszersorozás, az ukrán hatóságok packázásai miatt a magyarság el van nyomva. Vannak persze olyan magyarok is, akiknek megtört a gerince és ukránabbnak akarnak lenni az ukránoknál, és identitást váltva harcolnak a saját elnyomóikért. Sajnálatos, hogy több kárpátaljai magyarról is lehet látni interneten felvételeket, ahol szó szerint dalolva harcolnak ezért a CIA-báb műállamért….

(Szent Korona Rádió)

Magyarok a prés alatt – Az NJSZ filmje és jelentése a kárpátaljai magyarság helyzetéről

Kárpátaljai magyarok gyerekeit fenyegeti az ukrán soviniszta szervezet