Laboratóriumból szivárgott ki a koronavírus az amerikai energiaügyi minisztérium szerint

Az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma által a Fehér Háznak és a vezető amerikai törvényhozóknak közzétett 2021-es frissített tanulmánya szerint a világjárványt okozó koronavírus valószínűleg laboratóriumi szivárgásból, nem pedig fegyverprogram részeként jött létre. Korábban persze alusisakos őrülteknek voltak beállítva, akik ilyenekről beszéltek, most már ők is ezt teszik. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A minisztérium megállapítása – ami eltér a vírus megjelenésével kapcsolatos korábbi tanulmányoktól – a Nemzeti Hírszerzés igazgatója, Avril Haines hivatalának egyik iratában áll. Ebben az áll, hogy az FBI “mérsékelt bizalommal” tett megállapítása szerint a vírus azután terjedt el, hogy egy kínai laboratóriumból kiszivárgott.

Az energiaügyi minisztérium következtetése – ami 17 amerikai laboratóriumból álló hálózatot felügyel, beleértve a fejlett biológia területeit is – annak ellenére jelentősnek tekinthető, hogy a jelentés szerint az ügynökség “alacsony bizalommal” hozta meg frissített ítéletét.

A Covid-19 eredetére vonatkozó, egymásnak ellentmondó hipotézisek középpontjában vagy egy azonosítatlan állat áll, amiről a vírust emberre terjedt, vagy egy vuhani kínai kutatólaboratórium, amiből a vírus véletlenül szivároghatott ki. Az energiaügyi minisztérium frissített megállapításai ellentmondanak négy másik amerikai hírszerző ügynökség jelentéseinek, amik arra a következtetésre jutottak, hogy a járvány egy fertőzött állatról terjedt át természetes úton. Két ügynökség továbbra is bizonytalan.

Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó elismerte, hogy az amerikai hírszerző ügynökségeken belül “különféle nézetek” vannak a kérdésben. (A tudományos közélet 2021 közepe óta egyre inkább hajlott a laboratóriumos elmélet felé.)

A Covid-19 terjedése – aminek az okozója csak egy a fertőző koronavírusok sorában – 2020 elején váratlanul érte a globális egészségügyi szerveket. Az Egészségügyi Világszervezet szerint azóta közel 7 millió ember halálát okozta világszerte, és megzavarta a kereskedelmet meg az utazást is.

Az eredeti, 2021-es amerikai hírszerzési jelentés szerint a Covid-19 először a kínai Vuhanban terjedt el, legkésőbb 2019 novemberében, amikor a Vuhani Virológiai Intézet három kutatója (akik állítólag részt vettek a koronavírus-kutatásban) eléggé betegek lettek ahhoz, hogy kórházi ellátást kérjenek.

A frissített, ötoldalas NIC-értékelés “az új értesülések, az akadémiai irodalom további tanulmányozása és a kormányon kívüli szakértőkkel folytatott konzultáció fényében készült”, és a Kongresszus republikánus képviselői éppen további információkat követelnek – írja a Wall Street Journal.

Érdekes, hogy korábban, ha valaki hasonló összeesküvéselméletekkel állt elő, rögtön őrültnek és kontósnak bélyegezték, míg ezúttal a legtöbb ember egyetért ezzel, és elfogadja az amerikai energiaügyi minisztérium közleményében említetteket.

Cenzúráztatta az amerikai kormány az oltásellenes bejegyzéseket a Twitteren (Twitter akták III.)

Eltussolásról és laborszökevény COVID-ról cikkeznek már mindenütt

(444.hu nyomán Szent Korona Rádió)