Pakusza Zoltán nyílt levele Orbán Viktornak a mezőőrök ellen indított eljárással kapcsolatban

Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke nyílt levélben szólt Orbán Viktorhoz, amelyben a magyar határt védő mezőőrökkel szembeni bánásmód kapcsán vonja kérdőre, valamint a TASZ demokráciaellenes cselekedeteire hívja fel a figyelmet. A levelet alább olvashatják.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

A napokban azt nyilatkozta, idézem: “a határok védelmén múlik Európa jövője.” Ezzel a megállapítással egyet tudok érteni, de nem csak Európa, hanem hazánk jövője is ezen múlik. Viszont felmerül a kérdés, hogy ebben az esetben hogyan lehet vizsgálatot indítani és elítélni olyan mezőőröket, akik életük kockáztatásával védik a magyar határt úgy, hogy közben a törvénytelenül érkező, sokszor fegyveres migránsoknak az intézkedések során haja szála sem görbült.

Önök konzervatív, nemzeti kormányként tekintenek magukra, azonban erre a mezőőrökkel szembeni liberális eljárásra még Gyurcsány Ferenc is csettintene. Úgy érzem, a mai Magyarországon még az “egri nőket” is elítélnék, mert nem konvencionális lovagi eszközökkel védték a várat, hanem a török nyakába zúdították a szurkot.

Ráadásul a mezőőrök elleni intézkedéssorozatra azért került sor, mert a TASZ bejelentést tett ellenük. A Belügyminisztérium által irányított rendőrség el is utasíthatta volna a bejelentést, azonban nem ezt tették, hanem eljárást indítottak.

A TASZ nemcsak ebben az esetben tett bejelentést, hanem számos önkormányzati rendeletet is megtámadott és el is érte a bíróságok segítségével, hogy azokat visszavonják. Ezek a rendeletek jellemzően a rend védelmében és az igénytelen életmód felszámolása érdekében születtek. Meglátásom szerint ezzel a demokráciát sem tisztelve, hiszen ezeket a rendeleteket demokratikusan megválasztott testületek hozták és ezek a tisztességes emberek akaratát tükrözték.

Kérdéseim a következők:

– Nem érzi-e hibásnak azt az állami működést, ahol a hazájukat védő mezőőrök nem kitüntetést, hanem büntetést kapnak?

– A jövőben tesznek-e lépéseket annak érdekében, hogy a hazájukat védőket ne támadhassák hátba akár külföldről is pénzelt szervezetek?

– Szándékában áll-e a kormánynak a TASZ betiltása?

Tisztelettel:
Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, önkormányzati képviselő

A határt védő mezőőröket büntetik a bűnözők helyett

Szégyen, hogy a Belügyminisztérium hagyja meghurcolni a határt védő mezőőröket

(Szent Korona Rádió)