További három magyar lehet bűnrészes a profin kitervelt Antifa támadásokban

Azért próbálkozik most – tegyük hozzá: szerencsétlenül – a sál és sapka hasonlóságára hivatkozva hárítani a Szikra Mozgalom, miszerint tévedésből vették őrizetbe aktivistájukat, Dobos Krisztinát, mivel a támadások során egy rendkívül szervezett taktikával igyekeztek kicselezni a nyomozóhatóságokat. Konkrétan a támadások között ruhát cseréltek – tudta meg a PestiSrácok.hu. Információik szerint tucatnyi kiváló minőségű kamerafelvétel áll rendelkezésre, amelyeket össze kellett vetni, kielemezni, és pont a ruhacserék miatt testalkat, mozgás és más ismertetőjelek alapján azonosítani, hogy pontosan melyik gyanúsított melyik támadásokban vett részt. Az alibikísérlet pedig, miszerint Dobos Krisztina azért sem lehet az egyik viperás, mert  több támadás idején a vőlegényével vidéken volt, azért különös, mivel ő szintén képbe került a nyomozás során. A hétvégi brutális támadásokat végrehajtó 15 vagy 16 fős csoport 11 tagja külföldi, összesen 3 vagy 4 magyar vett részt tevőlegesen az akciókban. Alább a Pesti Srácok cikkét változatlanul közöljük. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Ahogy arról már a Pesti Srácok beszámolt, hősként emlegetik a magyar rendőröket Németországban, miután egy nappal a budapesti támadások után már sikerült elfogni négy vélt elkövetőt, akik közül többen a hírhedt Hammerbande tagjai és évek óta tartják rettegésben a németeket.

Hírhedt német antifa terrorista csoport és magyar antifák vertek

A nyomozás eddigi adatai szerint – erről hétfőn számoltak be a BRFK-n – négy olyan támadás történt, amelyben csoportosan vertek össze viperákkal, boxerekkel, kalapácsokkal és ólommal bélelt kesztyűkkel ruházatuk alapján kiszúrt embereket. Heten szenvedtek sérüléseket, közülük hárman súlyos, nyolc napon túl gyógyuló töréseket.

Egyébként a német Hammerbandéra pontosan ez a támadási módszer jellemző: csoportos támadás, hátulról, kalapácsokkal, viperákkal, valamint az áldozat paprika spray-vel vagy gázspray-vel való ártalmatlanítása, a nyomok klórral való eltüntetése. Azok a támadások – a német sajtó szerint legkevesebb 18 – szintén alkalmanként fél percig, ha tartottak, majd a támadók elfutottak. Ez a fajta “hit and run” támadás a kurd terroristákra jellemző és általuk tanított taktika. A Szent Korona Rádió korábban több fotóval bizonyítva mutatta be, hogy német antifákat kurdok képeztek ki. Itt érdemes megjegyezni, hogy a csillagos sárga kurd zászló a magyar antifák közül is többnél megjelenik, és a kitörésnapi tüntetésen is a Várban lengették.

A BRFK-n alakult 25 fős nyomozócsoport, amely a hétvégén 40 főre is kiegészült, hajtóvadászatot indított a példátlanul brutális támadássorozat elkövetői után. A hétfői sajtótájékoztatón azt mondták, négyet elfogtak, akik közül három külföldi – két német, egy olasz –, egy pedig magyar. A magyar nőről azt mondták, az addigi bizonyítékok alapján két támadásban, a Fővám téri, tehát a lengyel turisták elleni és a gazdagréti támadásban vett részt tevőlegesen. Ez utóbbiról kering egy kültéri kamerafelvétel is a neten – ez alapján próbálkozhattak be Jámborék azzal, hogy csak tévedésből vették őrizetbe aktivistájukat, Dobos Krisztinát, mert olyan sálat és kabátot viselt, mint ami a videofelvételen az egyik támadón látható, csakhogy ő akkor éppen máshol volt.

Szervezett, profi akció – két verés között ruhát cseréltek egymással a támadók, akik más összetételben csaptak le egy-egy áldozatra

A PestiSrácok.hu megtudta, szó sincs semmilyen rendőri tévedésről – ellenkezőleg: a zsaruk vérprofi elemző munkával, és nem egy, hanem tucatnyi kamerafelvétel alapján azonosítottak be több elkövetőt is. A csoport pedig annyira szervezett volt, hogy több módszert is alkalmaztak a hatóságok félrevezetésére. A támadások között például átöltöztek, egymással ruhát cseréltek, így ha egy támadó több helyszínen is részt vesz a bántalmazásban, de a csoport másik tagjának a kabátjában, sapkájában, sokkal nehezebb tisztázni, ki, mikor hol volt. Éppen ezért a beazonosításhoz ilyen esetekben a gyakorlott nyomozók nemcsak a ruházat, hanem magasság, testalkat, mozgás alapján vetik össze a térfigyelő kamerák felvételeit, és állítják össze, konkrétan ki mivel gyanúsítható.

Úgy tudjuk, az egyértelműen bizonyítható volt már az őrizetbevételkor is, hogy Dobos Krisztina részt vett a támadásokban. Azt a későbbi elemzőmunka tudja tisztázni és esetleg pontosítani, hogy melyik támadásoknál volt ott valóban ő, és mikor viselte más az ő kabátját, vagy mikor vert ő másnak a ruhájában. A módszer egyébként nem egyedi: az antifa támadások gyakori eleme az egymással való ruhacsere.

A Szikra most azzal is védekezik, hogy Dobos Krisztina nem lehetett a támadó, mert három támadás idején is a vőlegényével volt. Úgy tudjuk, hogy a vőlegény szerepét is vizsgálja a rendőrség a támadásokban.

Jámbor András mellett fehér sapkában egyik fő aktivistája, Dobos Krisztina látható

E. András egyébként a Facebook-profilja alapján Ausztriában, egész pontosan Tirolban dolgozik. Ennek abból a szempontból is lehet jelentősége, hogy mint azt a PestiSrácok.hu részletesen bemutatta tényfeltáró cikkében, a szombati budapesti antifa tüntetésnek több előzetes rendezvénye volt, amelyeken tervezték, szervezték “a nácik Budapestről való kitakarítását”, ahogyan egyes Facebook-kommentárok szóltak. Ezek közül legalább három előzetes találkozó Ausztriában volt: december 11-én Bécsben, december 12-én Innsbruckban, december 27-én pedig Linzben. További két magyarországi egyeztető előrendezvény is volt: január 25-én Budapesten a Gólyában, január 28-án pedig Veszprémben, a Terem nevű anarchista klubban. Közös ezekben a fórumokban, hogy azokon dokumentáltan nemzetközi, európai antifasiszta szervezetek képviseltették magukat. A szervezést pedig a hírhedt osztrák Platform der Radikale Linke fogta össze.

Summa summarum: a hétvégi antifa fellépést, amely 7 ember agyba-főbe verésével végződött (a tüntetéssel összefüggésben vagy attól részben függetlenül), külföldről, irányítottan szervezték és alaposan megtervezték. Mindezek alapján joggal merül fel annak a lehetősége, hogy a magyar belpolitikába történő külföldi befolyásolás része az antifa magyarországi térnyerésének segítése, erősítse.

Tizenegy külföldi, három vagy négy magyar – a zsaruk hamarosan mindenkit beazonosíthatnak

Lapunk megtudta, hogy a 15 vagy 16 fős viperás támadó csoportból 11-en külföldi állampolgárok, akiknek egy belvárosi lakást béreltek az akciók idejére – hogy pontosan kik, az is a nyomozás tárgya. A német, osztrák és olasz veszélyes antifákhoz – akik közül többen a múltban számtalan hasonló támadást valósítottak meg külföldön – Budapesten három vagy négy magyar csatlakozott. Ezek egyike a Szikra Mozgalom aktivistája, Jámbor András kampánycsapatának tagja, Dobos Krisztina. Dobos Krisztina egyébként lelkesen osztogatta az antifa tüntetésre szóló felhívásokat.

További bizonyíték az antifa tüntetés és a viperás támadások közötti kapcsolatra, hogy a Hammerbande őrizetbe vett tagja, Tobias Eidelhoff is ott volt a tüntetésen. Ezt a Magyar Jelen szúrta ki.

Megkerestük újra T. Zoltánt, azt a trafikos fiút, akinek a brutális megverését kamerák is rögzítették, és amely felvételek kikerültek a világhálóra is. Zoltán korábban már nyilatkozott a PestiSrácok.hu-nak. Azt mondta, munkába tartott Gazdagréten, előtte még bement a postára. Egy magyar nő szólította meg és azt kérdezte tőle, hogy a Kitörés-túrára jött-e. Ő mondta, hogy nem, mert dolgozni megy, de lesznek a túrán ismerősei. Amikor kijött a postáról és elindult a munkahelye irányába, akkor ugrottak rá hátulról és kezdték ütlegelni.

Megkérdeztük a fiatalembert, Dobos Krisztinát felismeri-e, hogy ott volt a támadói között és esetleg lehetséges-e, hogy a postánál is ő szólította le, hiszen az a nő is magyar volt. Zoltán azt mondta, a támadás nagyon rövid ideig tartott – támadói, amivel tudták, eltakarták magukat, az arcukat nem is igazán lehetett látni –, de lehetségesnek tartja. Az, aki a végén még le is fújta őt gázspay-vel, alkatra, korra hasonló. Egyébként az információ szerint a rendőrök az elfogott magyar nőt gyanúsítják az ő megverésében való részvétellel.

Az a nő viszont, aki a postánál leszólította, sokkal fiatalabb volt – állítja. Azt a nőt 2–3 méterről látta és szemtől szemben beszéltek is egymással. Azt gondolja, biztosan felismerné.

A Zoltán által elmondottak is alátámasztják értesülésünket, miszerint a 15–16 fős bandában több magyar is volt, legalább hárman. Ezek szerint Doboson kívül még egy biztosan nő. Úgy tudjuk, szakértők azt is vizsgálják, hogy a támadások során alkalmazott módszerek, a használt eszközök és az elszenvedett sérülések alapján élet kioltására alkalmasak voltak-e a támadások. Amennyiben ez igazolást nyer, sokkal súlyosabb is lehet a minősítés a jelenlegi közösség tagja elleni erőszaknál. Mivel a szervezettség, összehangoltság, csoportos elkövetés is egyértelmű, a hétvégi támadás elkövetői jó eséllyel terrorcselekmény elkövetésének vádjával állhatnak majd bíróság elé. Németországban egyébként a sajtóhírek szerint történtek életveszélyes, maradandó sérülések – ott a sajtó terrorcsoportként emlegeti a Hammerbandét.

A letartóztatott Dobosi Krisztináról Jámborék: “ott se vót” (+nevek és további szálak)

Antifa összkép: a kurd terroristák által kiképzett nemzetközi antifa felforgató terrortevékenységéről (I. rész)

(Pesti Srácok – Szent Korona Rádió)