Izrael, az agresszív terrorállam Iránt fenyegeti, amiért azok Oroszországot támogatják

Iránt regulázná meg Netanjahu Macronnal összefogva, amiért a közel-keleti muszlim állam Oroszországot támogatja a konfliktusban. A kettős mérce itt is élesen kirajzolódik a tettek és azok megítélése között, hiszen az egész nyugati világ folyamatosan fegyverekkel látja el a soviniszta maffiaállam Ukrajnát, Izrael pedig évek óta terrorban tartja és napi szinten gyilkolja a palesztin lakosságot.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Emmanuel Macron francia államfő és Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök kifejezte azon szándékát, hogy “közösen munkálkodjanak” Irán destabilizációs tevékenységével szemben a Közel-Keleten, és Teheránnak az Oroszországnak nyújtott támogatása ellen az ukrajnai háborúban.

– jelezte a francia elnöki hivatal.

Az Elysée-palota közleménye szerint a francia elnök vacsorán látta vendégül hivatalában csütörtök este az izraeli kormányfőt.

“A francia elnök emlékeztetett arra, hogy az Ukrajnával szembeni orosz agresszió támogatása szankcióknak és növekedő elszigeteltségnek teszi ki Iránt”

– hangsúlyozta az elnöki hivatal, miközben Izrael azt reméli, hogy az iráni szerepvállalás egy európai konfliktusban arra fogja ösztönözni az európai országokat, hogy határozottabban lépjenek fel Teheránnal szemben.

Kijev és nyugati szövetségesei azzal vádolják Oroszországot, hogy iráni gyártású drónokat használ az Ukrajna elleni támadásokban, s azokkal jelentős károkat okoz energetikai létesítményekben.

“A két vezető hosszan megvitatta az iráni nukleáris veszély elleni küzdelem eszközeit. Netanjahu miniszterelnök kiemelte, hogy meg kell erősíteni az Iránnal és a meghosszabbított karjaival szembeni elrettentést a Közel-Keleten”

– fogalmazott a párizsi izraeli nagykövet az AFP hírügynökségnek.

Irán a múlt év végén megkezdte az urán 60 százalékos tisztaságú dúsítását a fordói, föld alatti atomlétesítményében, ami a fegyverminőségű anyaghoz szükséges kilencvenszázalékos tisztaság alatt van, de meghaladja a 20 százalékos tisztaságot, amelyet a nagyhatalmakkal kötött 2015-ös megállapodás előtt termelt. Ez utóbbi egyezség a dúsítást 3,67 százalékban korlátozta.

Az Izraeli miniszterelnök a nukleáris program katonai jellegű céljain kívül azzal is vádolta Teheránt, hogy helyi milíciákra támaszkodva destabilizálja a térség országait Libanontól Jemenig.

Az elmúlt időben ismét egyre véresebbé váló izraeli-palesztin viszályról is beszélt a francia elnök. A találkozón kifejezte “Franciaország teljes szolidaritását Izraellel a terrorizmus elleni küzdelemben” az egy héttel ezelőtti, hét halálos áldozatot követelő kelet-jeruzsálemi merénylet kapcsán. Emlékeztetett arra, hogy “el kell kerülni minden további intézkedést az erőszak fokozódásának táplálásra” és kifejezte “határozott szembenállását a ciszjordániai zsidó telepek bővítését illetően, amelyek aláássák egy jövőbeni palesztin állam perspektíváját”. Az izraeli erők által rendszeresen végrehajtott ciszjordániai razziákra – amelyen rendszeresen ölnek meg palesztinokat az izraeli katonák – nem tért ki.

A francia elnök üdvözölte “az Izrael és a térség többi állama közötti kapcsolatok rendeződését”, de “felhívta arra a figyelmet, hogy ez a folyamat nem lehet teljes addig, amíg nem jár együtt az izraeli-palesztin konfliktus megoldásához vezető politikai folyamat újraindulásával”.

Az izraeli miniszterelnök szombat estig marad Párizsban, ahol találkozik vezető üzletemberekkel, valamint a zsidó közösség vezetőivel is.

Hiába fenyegetőznek az ukránok, ők már régen átlépték a vörös vonalat

Kimerítették az EU és a NATO katonai készleteit az Ukrajnának nyújtott segítségek

(Elemi – Szent Korona Rádió)