Újabb rendőr elleni késelés: 16 éves “fiú” combon szúrta a rendőrt

A “fiú” vajon, melyik rejtett erőforráshoz tartozik?! Kérdezzük… Szerda este egy Fejér megyei településen késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség. A járőr azért jelent meg a társasháznál, mert egy 16 éves lány nevelőapja rendőri segítséget kért: a lány a bejelentés szerint hétfő óta nem volt otthon és éppen megjelent a barátjánál.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A járőr a bejelentés ellenőrzésére odament, összetalálkozott a lánnyal és annak 16 éves barátjával, akik éppen el akarták hagyni az ingatlant. A lépcsőházban igazoltatni akarta őket, de a fiú a felszólítását figyelmen kívül hagyva megpróbált elfutni. A rendőr testi kényszert alkalmazott, de a fiú a földön fekve is ellenszegült, folyamatosan próbálta őt lerúgni magáról és többször ököllel próbálta megütni.

Amikor a járőr elkezdte megbilincselni a fiút, a támadó hirtelen egy 9 cm pengéjű késsel megszúrta az intézkedő rendőr lábszárát. Az intézkedés alatt végig agresszívan viselkedő elkövető ellenállását egy a lépcsőházban lakó, szolgálaton kívüli rendőr segítségével lehetett csak megtörni.

A megszúrt rendőr 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A fiút őrizetbe vették, ellene hivatalos személy elleni, felfegyverkezve elkövetett erőszak és súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt indított büntetőeljárást a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség.

(MTI, 444 nyomán Szent Korona Rádió)