Kiderül a Twitteren Coviddal riogató orvosokról, hogy kamu profilok

Több Twitteren a Coviddal riogató orvosról, magukat transzneműnek valló felhasználókról és szintén homoszexuális párjukról is kiderült, hogy hamis profilok mögül, stockfotókkal reprezentálva magukat próbálják meg félelemben tartani a népet saját kitalált családtagjaik halálával.

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Dr. Robert Honeyman Covidban vesztette el nővérét, amit a Twitteren is közölt a 4000 retweet, 43 000 kedvelés és a rengeteg részvétnyilvánításért cserébe. Egy hónappal később újabb tragédiát jelentett be a fiókján, miszerint:

„Sajnálattal közlöm, hogy a férjem kómába esett, miután Covid fertőzéssel szállították kórházba. Az orvos nem tudja garantálni a felébredédsét”

– írta a Twitteren.

„Az elmúlt év volt az eddigi legnehezebb, melyet átéltem, amikor elvesztettem a nővéremet a járvány miatt. Most először életemben nem látom a fényt a sötétségben.”

Ismét rengeteg részvétnyilvánítást kapott válaszul, azonban volt egy kis bökkenő. Honeyman profilja kamu volt.

A transznemű nő, aki „szociológia és feminista tanulmányok doktoraának” vallotta magát, „érdeklődött a költészet iránt”, és  mint minden a divathullámra felülő közösségi médiaoldal tulajdonos, a they/them névmások használatát is kiemelte magával kapcsolatban. Az oldal profilképe valójában egy stockfotó volt, amelyet egy jogdíjmentes képoldalról töltött le a csaló.

A DepositPhotos oldalon a “Jóképű, boldogan mosolygó latin férfi” szöveggel találtak rá a profilképre.

Az kamukómában lévő kamuférje, Dr. Patrick C. Honeyman profilja szintén kamu volt.

A kamupár másik tagjának képét egy indiánai biztosítási szakembertől lopták.

A két álorvos, akik posztjai eltúlzott rendkívüli óvatosságra intettek a Covid-19-cel kapcsolatban, egy legalább négy hamis fiókból álló hálózat tagjai voltak, melyek közül mindenki az LMBTQ+ közösséghez fűződő kapcsolatait is hirdette. Az említett profilok szerkesztői erőteljesen szorgalmazták a maszkviselést és a társadalmi távolságtartást, és kritikát fogalmaztak meg azokkal szemben, akik szerintük nem vették komolyan a járványt. A két Honeyman fiókja már nem elérhető a Twitteren.

A hamis orvosokat, mivel magukat az “LMBTQP tudományos közösség” tagjaiként aposztrofálták, egy létező homoszexuális író jött rá azok hazugságaira, miközben ismeretlen okból elkezdett érdeklődni irántuk, talán barátkozni szeretett volna velük.

Gutterman Tranen arra a következtetésre jutott, hogy Robert Honeyman fotója egy stockfotó volt, és életrajza is kimerítette a hihetetlenség és valószínűség határait, hogy lehetséges, hogy egy akadémikus nem hagy nyomot az akadémiai webhelyeken?

A járvány alatt a Twittert orvosi szakértők arra használták, hogy közvetlenül beszéljenek a nyilvánossággal a Covid-ról, és kritizálják a védekezés alapelveit, valamint megfélemlítsék a lakosságot, néhányan pedig éppen ellenkezőleg, még a vírus létezését is tagadták. A Twitter sok esetben a dezinformáció és a provokatív állítások oldala, amelyek tényeken vagy tudományos ismereteken alapulnak, de nem tartalmaznak kontextust.

A Honeymanek az egyik szélsőséges példa erre. Nem tudjuk, hogy ki hozta létre a két orvos oldalát, de biojuk és nemi identitásuk egy bizonyos típusú Twitter felhasználót kívánt megszólítani: liberális, az LMBTQP lobbit támogató, de a Covid miatt aggódó zavarodottakat. Az is előfordulhat, hogy a normális embereket próbálták ezzel provokálni.

Mindkét orvos az LMBTQP közösség tagjaként tüntette fel magát, míg Robert a transz- és az ukrán zászlókat foglalta bele Twitter-nevébe, addig Patrick biojában a szivárványos zászló jelent meg.

Robert nyíltan írt arról, hogy majomhimlőben szenved, melyről tudjuk, hogy a férfiakkal szexuális kapcsolatot tartó férfiak körében különösen gyorsan terjed. Azt is állították, hogy októberben transzfób támadás áldozatai lettek ezzel is hergelve a közönséget.

Egy másik, a csoporthoz kapcsolódó fiók, Dr. Gerold Fischer szivárvány-, transz- és ukrán zászlókat tett a neve mellé, és leírása szerint ő „mindenki szövetségese az #LGBQT+ közösségben. #WearAMask.” Fischer fiókját azóta szintén törölték.

A negyedik csaló, Dr. Steve „Ste” Ville, aki azt állította, hogy kapcsolatban áll az Antwerpeni Egyetemmel, „LMBTQ+ szövetségesként” és „büszke maszkviselőként” mutatkozott be profilján.

Az orvosok is gyakran interaktáltak egymás posztjainál. Fischer első tweetje egy retweet, egy idézett tweet és egy válasz volt Robert Honeymannek.

„Gyerünk Kína! Ne tiltakozz tovább, bárcsak nálunk is hasonló korlátozások lennének lennének”

– írta Robert Honeyman november 27-i tweetjében.

Azt is állították, hogy tanácsadók voltak és hogy segítettek Vilmát leszbikussá tenni az új Scooby-Doo filmben.

Modernisták álma, a szép új világ Dániában: nincs készpénz, csak digitális valuta

A 14-16 éves gyerekek 100%-a maradandó szívkárosodást szenvedett az mRNS vakcina által kiváltott szívizomgyulladástól