Legjobbak a pokolban – Egy elfogulatlan film az ukrán-orosz háborúról

A Wagner csoport által készített, vitathatatlanul élethű és elfogulatlan filmet feliratozták a Gerilla – Franciaország portál szerkesztői. Bátran kijelenthető, hogy az orosz-ukrán háború egy valós műveletét feldolgozó képkockák mindenkit magával ragadnak, attól függetlenül, hogy kinek az oldalán foglal állást. Az orosz katonai magáncég műve alább megtekinthető.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Íme egy film! Egy háborús film. Az orosz Wagner csoport készítette, aminek a hallatán a sok nyugati “értelmiségi” biztosan a világból kimenekülne ezen “vérengző propagandafilm” elől. Bizton állíthatjuk, hogy ez minden, csak nem propaganda.

A Legjobbak a pokolban című alkotás élethűsége már az első percben magával ragadja a figyelmünket. A rengeteg robbanás és lövés kis hányada ér csak el találatot, és sokkal több a sérült mint a halott, ahogyan az életben is lenni szokott, de ez még csak a jéghegy csúcsa. Ennél “antihollywoodibb” filmet nem is készíthettek volna.

Kezdjük a készítőkkel, akik nem producerek, rendezők és színészek, hanem a Wagner csoport tagjai, valódi katonák, akik közül többen is hősi halált haltak a megjelenés óta, ugyanis a rendező és 4 “színész” odaveszett az ukránok elleni harcban. Tovább növeli az élményt, hogy egy valódi, megtörtént műveletet dolgoz fel az alkotás, így még könnyebben bele tudjuk magunkat élni a történésekbe. A majd’ 2 óra alatt hallható és látható többszáz robbanás és többezer lövés egyáltalán nem teszi unalmassá a történéseket, hiszen szakmai, stratégiai és taktikai lépéseket is testközelből láthatunk, amint kommunikálnak egymás között a harcosok és a parancsnokság. Valódi harceljárásokat tárnak elénk, melyekből a támogató alegységek munkáját, a nagy hatótávolságú lövegeket, a gránátvetőket, és a drónos légi felderítőket is megfigyelhetjük.

Ahogy már említettük, mivel ez nem egy amerikai akciófilm, itt senki nem mészárol le egy egész szakaszt egymaga, de nem is rohangál üvöltve 10 lövedékkel a repeszekkel átlyuggatott testében, és végtelen tár sincs egyik fegyverben sem. Itt nem változtatja meg a háború kimenetelét sem pozitív, sem negatív irányban a sikeres, vagy éppen sikertelen művelet, és mindkét fél helyébe bele tudjuk képzelni magunkat, hiszen ugyanolyan harcosok, akik éppen az életüket áldozzák egy ügyért, amit helyesnek tételeznek, ami még akkor is tisztelendő, ha az ügy éppen hamis.

Kiváló jelenet, amikor az ukrán harcos a robbanás hatására leeső Mürai Szent Miklós ikonját visszateszi a helyére, majd keresztet vet. Pár másodperc múlva a berobbanó fal maga alá teríti és az ikon ismét a földre kerül, amit ezesetben a belépő orosz katona vesz fel a földről és vet ő maga is keresztet. Egy másik jelenet is finom utalást tesz a két nép között fennálló testvériségre, melyben az egymással szemben elhelyezkedő ellenfelek megvitatják, hogy mindkettőjük nagyapja Berlinig vonult.

Ebben a filmben nincs jó és rossz vagy üdvös és gonosz ellentét. Itt egyszerűen csak férfiak küzdenek legjobb tudásuk szerint, 100%-ot nyújtva az akció sikeréért, a családjukért és legutolsó sorban az életükért.

Ukrajna a NATO de facto tagja lett

Atomcsapással vennék el az oroszok a nyugat kedvét Ukrajna támogatásától?

(Szent Korona Rádió)