Civil lakások lövésével sértették meg az ukránok a karácsonyi– fegyverszünetet, a balliberálisok szerint ez is az oroszok hibáka

Az ortodox karácsony alkalmából az oroszok által egyoldalúan kijelentett fegyverszünet kapcsán feltettük a kérdést, hogy mit tesz majd a balliberális sajtó, ha az ukránok a meghitt pillanatokat bombázásokkal vágják haza. A kérdésre választ kaptunk, az ukránok civil lakásokat is lőttek, ezért mégis az oroszok a hibásak. Abszurd világ…

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Mint ismeretes, az ortodox karácsonyra való tekintettel Putyin fegyverszünetet ajánlott Zelenszkijnek január 6-án déltől, egészen 7-e éjfélig. A zsidó Zelenszkijt viszont nem érdekelte a keresztény ünnep, nyilvánosan visszautasította Putyin ajánlatát és pontban a tűzszünet hatálybalépésekor, civilek által lakott lakónegyedet kezdett lövettetni Donyeckben. A lakónegyedeket a nap hátralévő részében többször is célpontba vették és Luganszk lakónegyedeit sem kímélték. Természetesen az oroszok nem csak szemlélték, hogy lövik az állásaik mellett a civileket is, megtorló tüzet nyitottak az ukrán tüzelőállásokra.

Majd jött a “független-objektív sajtó” (FOS)

“Eddig tartott a tűzszünet: egy herszoni tűzoltóállomást lőttek az oroszok” 

– kezdte sorait a jóstehetséggel megáldott 24.hu, akik a tűzszünet hatálybalépése előtt, 11 óra 23 perckor tették közzé a cikket.

“Orosz “tűzszünet”: rakétákkal lövik Kramatorszkot, katonákat küldenek Belaruszba”

– áll az Euronews címében, bár azt a cikkben is elismerik, hogy nem tudják, hogy a déli tűzszünet hatálybalépése előtt vagy után történt az eset. Feléjük annyi elismerés, hogy közölték “az orosz védelmi minisztérium viszont kijelentette, hogy hadserege betartja a tűzszünetet, és azzal vádolta Ukrajnát, hogy továbbra is lakott területeket és katonai állásokat lő.”

“Luhanszk: az oroszok egy pillanatra sem álltak le a támadással a tűzszünetben”

– közölte a Liner, akik bár megemlítik, hogy az ukránok is lőnek, de végig az oroszokat állítja be a fegyverszünet megszegőjének.

“Hiába az egyoldalú tűzszünet, nem álltak le az oroszok”

– adta hírfolyama címének az Index, illetve napközben olyan vicces cikk cím is született mint “a Pentagon megerősítette, hogy Oroszország megsértette az egyoldalú tűzszünetet”. Azért a kedves firkász válaszolhatna arra a kérdésre, hogy egy egyoldalú tűzszünetet hogy lehet megsérteni? Egy másik cikkükben legalább megírták az orosz védelmi minisztérium tájékoztatóját, amely szerint “az orosz erők csupán viszonozták a tüzet, amikor az ukrán csapatok lőttek rájuk. A Kreml ezután azzal vádolta Ukrajnát, hogy az oroszok által meghirdetett tűzszünet alatt polgári területeket támadtak”

“Órákkal a meghirdetett tűzszünet életbe lépése előtt az oroszok újabb csapásokat mértek ukrán városokra”

– kezdte panaszkodását a Telex, akik mintha elfelejtették volna hogy háború zajlik Ukrajnában és amikor nincs tűzszünet hatályban, akkor lőni szokás egymásra. Később csatlakoztak ők is csatlakoztak a fentebbi cikkekhez, “az ukránok szerint a tűzszünet első három órájában is tüzeltek az oroszok” azonban a többi cikkel ellentétben, a Telex nem írta meg, hogy az ukránok is lőtték az oroszokat.

A felsorolást még hosszasan lehet írni, de ennyi is jól példázza, hogy mennyire “független” és “objektív” a FOS.

Elege van a spanyol színésznőnek, a filmekben tapasztalt propaganda szintű oroszgyűlöletből

Egyre csökkennek Ukrajna támogatói Európában…

Elemi.hu nyomán Szent Korona Rádió)