Miután egy zsidó telepes rálőtt a palesztin férfira, egy izraeli katona kivégezte (megrázó videó)

A palesztinok ellen elkövetett atrocitások, bűncselekmények, gyilkosságok valahogy továbbra sem kapnak akkora médiavisszhangot, hiába sértik meg ezekkel az izraeliek újra és újra a nemzetközi jogot. Most ismét egy ártatlan fiatal életét oltották ki…

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

December 2-án Nablusz városában fényes nappal egy izraeli katona a törvénnyel szembemenve, bármilyen hivatalos eljárás nélkül agyonlőtte a 22 éves Ammar Mefleh-et. A tragédiáról készült videófelvételeken is látható, hogy a zsidó dulakodni kezdett a palesztin fiatallal, majd fegyvert rántott, és kíméletlenül meggyilkolta: először a felsőtestén találta el, majd ahogy a földön feküdt, még kétszer meglőtte. A brutális gyilkosság sokkolta a helyszínen tartózkodó embereket, akik közül néhányan próbálták csillapítani a dulakodást. Helyi információk szerint az ott tartózkodó izraeli erők megakadályozták a lakosokat és mentőket abban, hogy segítséget nyújtsanak a sérült fiatalnak.

A szemtanúk elmondása szerint a következő történt:

Miután egy zsidó telepes az autójából rálőtt Ammarra és megsebesítette, az izraeli katonák rátámadtak, a telepest pedig minden további nélkül elengedték. A palesztin fiatal megpróbált kiszabadulni a katona kezei közül, ekkor rántotta elő a zsidó a fegyverét, és gyilkolta meg, majd lefoglalta a holttestet. Az izraeli megszálló erők nemrég adták át Ammar testét a Palesztin Vörös Félholdnak, akit közel egy hónapon keresztül visszatartottak.

Az izraeli megszálló hatóságok bevett gyakorlata a palesztin holttestek elkobzása és visszatartása, ami sérti a nemzetközi humanitárius jogot és a nemzetközi emberi jogi törvényeket, ezek magukban foglalják a kegyetlen, embertelen vagy megalázó bánásmód abszolút tilalmát, továbbá előírják, hogy a fegyveres konfliktusban részt vevő feleknek tiszteletreméltó módon kell eltemetniük az elhunytat – nyilatkozták jogvédő csoportok. Az izraeli megszállás ezzel szemben 370 palesztin holttestet tart vissza, akiket 1967 óta öltek meg akciókban, és a “számok temetőjében” temettek el.

Az elhunyt Ammar Mefleh tiszteletére katonai temetési felvonulást tartottak, majd a város temetőjében helyezték örök nyugalomra.

16 éves palesztin lány a legújabb áldozata az izraeli elnyomásnak

Kezdetét veszi a palesztinok teljes ellehetetlenítése Izraelben?

(Quds News Network nyomán Szent Korona Rádió)