Kezdetét veszi a palesztinok teljes ellehetetlenítése Izraelben?

A palesztiniok helyzete eddig sem volt rózsás, a megsálló izraeli hatalom folyamatos terrorban tartja őket. A legutóbbi választások következtében azonban még jobban megkeseredhet a helyzetük, ugyanis egy szélsőséges cionistát nevezett ki Netanjáhú a velük foglalkozó kormányszervek élére. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra… 

A Likuddal kötött megállapodás szerint a Vallásos Cionizmus minisztert nevez ki a Honvédelmi Minisztériumba, aki nem a honvédelmi miniszternek, hanem a miniszterelnöknek lesz alárendelve, s aki átveszi a polgári közigazgatás hatáskörét, és koordinálja a kormány tevékenységét az 1967-ben elfoglalt területeken.

Ha az egyezmény szerint Becalel Szmotrics – az illegális zsidó telepesek fő képviselője – fogja irányítani a ciszjordániai polgári közigazgatást, akkor várhatóan a telepes építkezéseket fogja elősegíteni, miközben megakadályozza  a palesztinok építkezéseit a C területen, továbbá bontási parancsokat adhat ki a zsidók által illegálisnak ítélt épületekre.

Ez a döntés a ynet szerint próbára teheti az új kormány kapcsolatát a nemzetközi közösséggel, különösen az Egyesült Államokkal és az Európai Unióval. Washington a közelmúltban jelentősen megkönnyítette a külföldiek beléptetési eljárását Ciszjordániába, s ezeket az új szabályokat nemrég tették közzé. Sajtóinformációk szerint ezért az USA-nak sem tetszett Szmotrics kinevezése, ez már nekik is sok.

A palesztin külügyminisztérium közleményében arra figyelmeztetett, hogy a következő izraeli kormány irányvonala, s különösen Szmotrics és Itamar Bengvír fokozatosan uralkodóvá válik az ország döntéshozó központjaiban, és átveszi az irányítást a palesztinokkal szembeni izraeli politikai magatartás felett.

“Az izraeli szélsőjobb megpróbálja ellenőrizni a palesztin polgárokkal kapcsolatos jogköröket, ellenséges politikai tervek, palesztinokkal szembeni rasszizmus és gyarmatosítás egyértelmű jeleként”

– vélekedett a palesztin külügyminisztérium. Ezért felszólították a nemzetközi közösséget egy olyan harmadik fél kijelölésére, mely elkötelezné magát arra, hogy védelmet nyújtson a palesztin állampolgároknak.

Videón mutatjuk, miként kezdték meg az etnocídiumot a zsidók Palesztina területén

Egy 13 éves palesztin fiút tartóztattak le erőszakosan, majd bántalmaztak az izraeli katonák

(Orientalista.hu nyomán Szent Korona Rádió)